Haberler

BDP'nin Yeni Adı DTP olabilir

Güncelleme:

Milletvekilleri 28 Nisan'da HDP'ye geçecek olan BDP, ismini 'Demokratik Topluluklar Partisi- DTP' olarak değiştirmeye hazırlanıyor.

Milletvekilleri 28 Nisan’da HDP’ye geçecek olan BDP, 8 Haziran’da yapılacak kurultayında ismini değiştirmeye hazırlanıyor. Yerel seçimlerin ardından başlayan ve kurultaya kadar da devam edecek tartışma sürecinde ‘Demokratik Topluluklar Partisi- DTP’ ismi güçlü bir alternatif olarak öne çıkıyor.

KÜRT SİYTASİ HAREKETİNİN 'KADRO PARTİSİ' OLACAK

BDP’nin ‘demokratik özerklik’ adını verdiği, ‘yönetim yetkilerinin bir bölümünün yerel seçilmiş- temsili yapılara devredilmesi’ talebini yaşama geçirmek amacıyla çalışmalarını yürütmesi planlanan yeni parti, PKK ’ya yakın Kürt siyasi hareketinin ‘kadro partisi’ olarak rol üstlenecek. 

DEMİRTAŞ: BDP FORMAT DEĞİŞTİRECEK

Kurultaya kadar BDP Eşgenel Başkanlığı sürdürecek olan Selahattin Demirtaş, BDP’nin yeni ismi hakkında bilgi vermiyor ancak, isim değişikliğini de hedefleyen sürece ilişkin, "BDP’nin kapısına kilit vurulmuyor. Format değiştirecek, başka bir örgütlenmeyle devam edecek. İsmini ve tüzüğünü dahi tartışacağız, her şeyiyle." diyor.

HDP'NİN ADI VE AMBLEMİ DE DEĞİŞEBİLİR

BDP’nin yaşayacağı isim değişikliğine benzer bir süreç HDP için de geçerli. Demirtaş, HDP’deki olası yenilenme hakkında da bilgi verdi. Demirtaş, "HDP kongresinde seçimlerde biraz daha kolaylaştırıcı olması için ismi de amblemi de gözden geçirilebilir." dedi.

BAŞKANLIK İÇİN ÖNE ÇIKAN İSİM

HDP’nin BDP kongresi sonrasında toplanacak kurultayında eşgenel başkan değişikliğine gidip gitmeyeceğine ise İmralı, Kandil, BDP ve HDP’yi oluşturan diğer siyasi hareketlerin değerlendirmeleri sonucunda karar verilecek. Öne çıkan isim ise "HDP eşgenel başkanı olmayacağım" dese de Demirtaş.

"BEN GÖREVDEN KAÇMIYORUM"

"Parti tabanı ve Türkiye’nin batısı sizin genel başkanlığınıza daha sıcak bakıyor." yorumlarına Demirtaş’ın verdiği şu karşılıklar da dikkat çekiyor:
"Bu bir görev değişikliği. Ben görevden kaçmıyorum. Evet tabanımız bazı siyasetçilere daha fazla ilgi gösteriyor olabilir ama nihayetinde bir mücadele geleneğinden geliyoruz. İsimlere bağlı bir parti değiliz. Tayyip Erdoğan varsa AKP var, yoksa AKP yok. Ben yokken başlayan bir mücadele geleneğinden geliyor bu parti. Benim için de bir son değil, ismim de cismim de olacak. Yeni bir yönetim ve eşbaşkanlarla devam ediyoruz. Ama siyasetin ne getireceğini kestirmek zordur." (Kaynak: Radikal)

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Selahattin Demirtaş Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (39)

kara adamkaraadam_24@hotmail.com:

Demokratik Terör Partisimiii

14
24
yanıtYanıtla
ALPAGOBLACKPENCIL@hotmail.com:

ALT YAPISI AYNI AL BIRINI VUR OTEKINE

17
20
yanıtYanıtla
sayin bdp apo turk katillerixavierlegrand60@h:

YA SELATTIN BIRAK AYAKLARI YAP SUNU PKK PARTISI HADI LAN BIRSEY YAPMIYACAGIZ ALISTIK ARTIK PKK COZUMU ERMENI SOYKIRIMI BIZ BITTTIK ARTIK SIZE TURKIYEYI BIRAKIP TUM TURKLER KIBRISA GIDIYOR? ADINI DEGISTIRIN TURKIYENIN KURDISTAN OLSUN OLURMU CANIM.

10
19
yanıtYanıtla
CİWANci3@hotmail.com:

Kim Katil Tarihe bakarsan anlarsın.ERMENİLERİ KATLTTİĞİNİZİ SOYKIRIM YAPTIĞINIZI DÜNYA TANIDI BE UTANMAZ .tARİHİNİ BİLMEZ CAHİLLER EŞEK GİBİ ANLAMSIZCA ANIRIR ANCAK.

yanıt0
yanıt0
alimetinalimetinturkozu@yandex.com:

Vatana ihanetin bedeli ölümdür. Kim ihanet ederse onun bedelini öder. Ermenilerin bastığı katlettiği öldürdüğü Türkler ne olacak? Yaptıysak yaptık ne olacak? Bir daha ihanet etsinler bir daha yaparız...

yanıt0
yanıt0
Ciwanci3@hotmail.com:

Tabandaki bir awamın öyle konuşması normal Başbakanınız öyle demiyor ama!! erkekse desin bakalım.zaten tazminatlar gelince senin gibi koyunlar başta ödeyecek etiyle sütüyle :) yünüyle:))

yanıt0
yanıt0
Has Kürtunasanalemdar@mynet.com:

Size.inanmıyoruz artık siz bize değil kendinize ve diş güçlere hizmet ediyosunuz biz kürtlere sizden gelecek tek şey Zulüm,sömürü,ezilmektir...

7
20
yanıtYanıtla
GARİP USTAsercan_dan@hotmail.com:

Adı değişse ne olur.. Ziyniyet değişmedikçe...

12
14
yanıtYanıtla
Osmanlıtunahan_010@hotmail.com:

burada bize görev düşüyor eski kardeşliğimizi onlara tekrar hatırlatacağız ve osmanlıyı kuracağız 834 bin km kareye değil dünyaya hükmedeceğiz

yanıt0
yanıt0
gestapounalfilibe@hotmail.com:

değiştirmenize gerek yok kapatın partiyi hepiniz akp ye katılın ülkedeki barış kardeşliğin ilk imzasını siz atınki halkınız tarafından unutulmazlar arasında yerinizi alın

10
15
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title