Haberler

BDP'li Yıldırım: Özgürlüğe Sevinemedim

Güncelleme:

Tahliye olan BDP'li vekil Gülser Yıldırım, "Binlerce siyasetçi ve seçilmiş insanı bırakarak çıkmışsam bunu sevinçle karşılayamam" dedi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verilen BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, cezaevinden çıktı.

"ÖZGÜRLÜĞE SEVİNEMEDİM"

Gülser Yıldırım'ı, cezaevi çıkışında eşi ve çok sayıda partili karşıladı. Cezaevi önünde bir açıklama yapan Yıldırım, özgürlüğüne sevinemediğini belirtti. Yıldırım, "Binlerce siyasetçi ve seçilmiş insan bırakarak çıkmışsam benim bunu sevinçle karşılayacak bir durumum olamaz. Sonuçta benim arkadaşlarımla aramda hiçbir fark yoktur. Onlarda bu halk tarafından seçilmiş insanlardır. Bu halkın iradesidir ve tek suçları demokrasi istemektir. Bir halkın haklı taleplerini dile getirmektedir.

"GASP EDİLEN HAKLAR VAR"

Gasp edilen yüzlerce yıllık kimlikleri, hakları ve talepleri vardır. O talepleri dile getirmek Türkiye'nin demokratikleşmesini talep eden bir siyaset gütmek söz konusu Kürt olduğunda karşılığı budur. Şuan eğer cezaevinde yüzlerce arkadaşımız ölümle pençeleşiyorsa ve halen zindanlarda tutulmayı kabulleniyorsa yani birileri onların orada kalmasına karar veriyorsa, bu gerçekten benim burada çıkmaya yönelik bir sevinç yaşama hakkını vermiyor. Ben böyle bakıyorum çünkü o arkadaşlarım bizlerden de önce çıkması gerektiğine inanıyorum ve benimle beraber bütün seçilmişlerin, bütün siyaset yapan arkadaşlarımızın da dışarıda olması gerekiyor. Yani bu bize bir lütuf değildir. Bu zaten gasp edilen bir hakkımızın geç de olsa telafisidir. Bütün Türkiye halklarının menfaatine olan doğruları söylemek bile söyleyen söz konusu Kürtler olduğunda maalesef kulaklar tıkanıyor. Yani duymazlıktan geliniyor. En büyük problemde odur.

"HUKUK HERKESE LAZIM"

Bizim en büyük mücadelemiz tüm Türkiye halklarının artık kendi menfaatlerine yönelik bir siyasettir. Yani bütün halkların menfaatine demokrasi hepimize lazım hukuk hepimize lazım adalet hepimize lazım gün gelir böyle hukuk şuan olduğu gibi birilerinin iktidarında dönebilir. O zaman hukuk herkese lazım ve umarım uzatılan barış eli çözüm süreci doğru bir temelde yürür. Türkiye'nin kurtuluşu kendi toplumsal yapısıyla barışık içerisinde yaşamasıdır. Ben bireysel özgürlüğü hiçbir zaman esas almam. Tahliye kararımı televizyondan duydum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gülser Yıldırım Diyarbakır Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

PKK OYUNA GELMİYORenddd88@hotmail.com:

30 YILDIR PKK.YI KULLANAN EMPERYALİSTLER TC ÜZERİNDE MİLİM BASKI KURAMAYINCA BİR DE PKK YENİ BİR SAVAŞLA YOK OLMA TEHLİKESİ BELİRİNCE PKK UYANDI VE ABD,RUSYA VE İRANIN TÜM ISRARLARIAN RAĞMEN TC İLE SAVAŞMAKTA GÖNÜLSÜZ

45
16
yanıtYanıtla
bagerdawderewal_21@hotmail.com:

tu her hebi parlamentera me( darısı arkadaşlarının başına)...

33
15
yanıtYanıtla
ŞEMMAME BİTTİ İMRALI KABAĞI VAR YEN Mİqunnn88:

HADİ LEN..AKP..NİN ANAYASA MAHKEMESİNDEKİ PİYAONLARI CEMAATTEN İNTİKAM İÇİN SENİ BIRAKTI

11
33
yanıtYanıtla
POYRAZbeydere_3365@hotmail.com:

SİZİ SATILMIŞLAR ADAM DEGİLSİNİZ SİNİZ ..BİRİLERİ DIŞARI CIKTINDA GÖSTERDİNİZ ..TEPKİYE BAKIN

5
29
yanıtYanıtla
kenankenoyaman@gmail.com:

ARTIK ŞEHİT YOK TERÖR YOK KÜRT SORUNU YOK. KARDEŞÇE BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN........ ALLAH BAŞBAKANIMIZIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN

15
16
yanıtYanıtla
musamusaalcan35@hotmail.com:

düne kadar ülkenin bölünüp parcalanması için meydanlarda nara atanlar serbes kalıyor bu vatanı korumak için bayragını yere düşürmüyen paşalar subaylar bilmem 5 kez muhabbet 100 yıl ceza alıyorsa ya ben aklımı yıtırdım yada düşünme yetenegimi kaybettim ben kabullenemiyorum

12
18
yanıtYanıtla
basbugpoyraz@hotmail.com:

acıklmaya baksen ya sevınememıs ınanınkı yalanı en guzel söyleyen halk kürt halkı mevlam boş yere urfaya 12 tane peygamber ındırmemıs neden ındırmıs akıllansınlar dıye ama malesef..işlerine gelince hakdan hukukdan sundan bundan bahsederler sonra tayyıp bunlara özgurluk yolu acar ondan sonra ıstedıkce ısterler ey akp ye oy verenler sızın eserınız demekkı pkk ıle pazarlık ıcınde bunlarda varmıs daha neler cıkacak benım askerıme gelınce terorıst oluyor vay turkıyem dustugun hale bak ya.pkk askerlerı ıcerı al demıstır akp de almıstır o koltuk kımseye bakı degıldır tayyıp unutmaaaaaa

8
12
yanıtYanıtla
azadiya jiyanbasrin_cin@hotmail.com:

erol can roboski katliamından sorumlu hangi görevli sürüldü en basit örnek verecek olursak.. cevabını bekliyorum.

8
12
yanıtYanıtla
ez yé xwemeaksaner_34@hotmail.com:

tu xerhati nûwêner a cîndî ez gele bé xweş bûm

10
6
yanıtYanıtla
yıldırım yagmuryildirimyagmur@hotmail.com:

Biraz da halinize şükretmeyi öğrenebilseydiniz, Ne yani biriniz salıverilince top yekün hepinizmi salıverilecekti, Bir bulsanız bin istiyorsunuz.

5
9
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title