Haberler

BDP'lilerden Mesken Dağı'nda 'Barış Nöbeti'

Hakkari'deki Mesken Dağı'nda inşa edilecek karakollara karşı BDP'liler tarafından kurulan çadırda 4 gündür nöbet tutuluyor.

Hakkari'deki Mesken Dağı'nda inşa edilecek karakollara karşı BDP'liler tarafından kurulan çadırda 4 gündür nöbet tutuluyor. Yoğun yağışa rağmen öğle saatlerinde bölgeye giden Çukurca ve Şemdinli BDP ilçe yöneticileri Hakkari BDP il yöneticilerinden 'nöbeti' devraldı.

Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıkta 2 bin 600 rakımlı Mesken Dağı'nda askeri hareketlilik görülmesi ve karakol inşa edileceği bilgisi üzerine, 4 gün önce BDP'liler bölgeye gitti. Asker ve polis burada gruba müdahale ederek zirveye çıkmalarına izin vermedi. Müdahale ardından bölgeden ayrılmayan BDP'liler, çadır kurarak beklemeye başladı. 4 günden bu yana çadırda bekleyen Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu'nun da aralarında bulunduğu BDP'liler, bugün yerini Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç ve Şemdinli Belediye Başkanı Seferi Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu BDP'lilere bıraktı. Yağışa rağmen çadırın bulunduğu bölgeye yürüyerek çıkan BDP'lilere taş ocaklar üzerinde pişirilen kuru fasülye ve pilav ikram edildi.

Hakkari BDP il yöneticileri ile birlikte 4 günden bu yana çadırda bekleyen Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Dilek Hatipoğlu, 'Çözüm sürecinin' sekteye uğramaması için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi. Başkan Hatipoğlu, Biz diyoruz ki; artık savaşlar olmasın. Bu yönlü yapılacak her türlü operasyona, çözüm sürecini baltalayacak her türlü haksız söyleme karşı halk, başkanlık olarak karşı duracağız. İstiyoruz ki; ne asker, ne de gerilla ölsün. Bu anlamda var gücümüzle direneceğiz. Herkesin bu konuda bize destek vermesini istiyoruz diye konuştu.

ASKERİ HAREKETLİLİK BİTENE KADAR BURDAYIZ

Belediye Başkanı Hatipoğlu ile birlikte 4 günden bu yana çadırda bekleyen BDP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Halit Soydan, bölgede askeri hareketlilik bitinceye kadar çadır nöbetini sürdüreceklerini söyledi. Soydan, şöyle konuştu

Ne yazık ki, son 10 gündür Hakkari bölgesindeki Mesken Dağı'nda askeri hareketlilik söz konusudur. Bu askeri hareketlilik biz Hakkari halkını rahatsız etmiştir. Bundan dolayı 4 gündür Hakkari halkı, STK temsilcileriyle birlikte burada barış nöbeti tutuyoruz. Biz buradan devlete şunu söylüyoruz. Siz dağları, tepeleri zapt edeceğinize halkın gönlünü zapt edin. Bırakın artık bu halk normal olarak yaşasın. Burada askeri operasyonların olması ve askeri alanların yeniden tesis edilmesi, yeni karakolların yapılmaya çalışılması kabul edilemez.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Çukurca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title