Haberler

BDP'liler Suruç'a Gitti

Güncelleme:

BDP Batman teşkilatı, Suruç'taki çadır eylemine destek amacıyla bir açıklama yaptı.

Rojava'nın Kobani kenti sınırında Kobani'ye yapılan IŞİD saldırılarını kınamak için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde başlatılan çadır eylemine katılmak üzere BDP Batman il örgütü üyesi bir gurup 3 minibüsle yola çıktı.

Konuya ilişkin BDP Batman il binasında basın toplantısı düzenleyen BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, Rojava ve Kobani'de yaşananları vahşet, katliam ve soykırım olarak niteledi.

Yaşananların artık kabul edilemeyecek noktaya geldiğini aktaran Atalay, Rojava'nın emperyalist güçlerce desteklendiğini iddia ettiği çetelerin hedefi haline geldiğini söyledi.

Atalay, "Özellikle El-Nusra, El-Kaide'den sonra kendine İslami bir kimlik yaratarak ve bu isim altında en büyük katliamlara imza atan IŞİD çetesi ayın 19'una kadar Kobani'ye gireceklerini, Kobani'yi ele geçireceklerini dile getiriyorlar. Bizlerde son 30 yıllık mücadelenin hem silahlı hem de siyasi mücadelenin kazanımı olan Rojava'nın Kobani kentinin sahiplenilmesi adına özellikle çeteler tarafından yaşatılan bu katliamın son bulması için, 3 minibüsle Suruç, Kobani sınır hattında orada yaşanan bu vahşetin önüne geçmek amacıyla kurulmuş olan çadıra destek sunmak için bugün yola çıkıyoruz.".
Ayın 14'ünde de Batman'dan bir gurubun Suruç'a gideceğini aktaran Atalay, Rojava'nın yiyeceğe ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti, "Kobani'deki arkadaşlarımız bir taraftan bu çetelerle mücadele ederken bir taraftan da açlıkla mücadele etmektedir. Geçen hafta 50 ton buğday ve erzak gönderdik. Önümüzdeki günlerde de 50 ton buğday daha göndereceğiz. Bu konuna Batmanlıların duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Serdar Atalay Rojava Kobani Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title