Haberler

BDP'li Sarıyıldız, 4 Yıl Sonra Babaevinde

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından serbest kalan BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, 4 yıl aradan sonra babası Hacı Selim Sarıyıldız'ın evini ziyaret etti. Şırnak Milletvekilleri Hasip Kaplan, Selma Irmak ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'la birlikta babaevine giden Sarıyıldız, legal Kürt siyasetinin önünün açılması gerektiğini söyledi.

500 KİŞİ KARŞILADI

BDP'li milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, Hasip Kaplan ile Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş ile Cizre Belediye Başkan Adayı Leyla İrmez, Cizre'ye bağlı Kocapınar Köyü'ndeki Hacı Selim Sarılıydız'ın evine gitti. Cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez babaevine gelen Faysal Sarıyıldız ve beraberindekiler, yaklaşık 500 kişi tarafından karşılandı. Karşılamada duygulu anlar yaşandı.

KAPLAN: YENİ BAŞLIYORUZ, YÜKÜMÜZ AĞIR

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak, seçildikleri günden beri tutukluydu ve bütün belediye başkanlarımız tutuklu. Yani seçilmişlerden sadece parlamenter arkadaşlarımız bırakıldı. Üç seneye yakın cezaevinde geçirdiler, yasama faliyetini yapamadılar. İnanıyorum ki Şırnak'ta 3 parlamenterle birlikte, yerel secimlerde ve demokrasilerde yerimizi alacağız. Bizim hedefimiz, görevimiz; diğer seçilmiş arkadaşlarımız, belediye başkanlarımızın da bir an önce serbest bırakılıp, halkın arasında kendilerini seçen bir halkın yanında yer almalarını sağlamaktır. Mücadelemiz daha bitmedi, yeni başlıyoruz, yükümüz ağır" dedi.

"YÖNETENLER, ASLINDA ELLERİNDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR"

Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bölgede ve ülkede yaşananların, ülke sorunlarının çözümüne dönük politika ve yaklaşımların, iyi olma durumuna engel olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"İyi duygulara sahip olmak isterdik. Ancak bölgede, ülkede yaşananlar, bu ülkeyi yönetenlerin, bu ülkenin kadim sorunlarına dönük politikaları, yaklaşımları, çok iyi olmamızı engeliyor. Ama herşeye rağmen halkımız etrafımızda, sıcak bir ilgi var. Zafere her zamankinden daha yakınız. Çok palyetif, geçiçi çözümlerle hedefe yaklaşılmaz, halk da buna kanmayacak. Bundan sonra öyle olması, iyi bir yaşamda, iyi bir duyguda söz edilebilir. Legal Kürt siyasetinin önünü açılacak ise, daha önce yaşanan olumsuz manzaralarla karşılaşmak istemiyoruz. Artık bu ortamın değerlendirilmesi gerekiyor. İçerideki binlerce arkadaşlarımızın bırakılması gerekiyor. Bir de şuan ölümün eşiğinde olan arkadaşlarımız var. Siyasi bir pazarlık edilemiyeceği, hassas bir şey. Böyle bir sürecin gelişmesi için tarafların birbirine olumlu, bir intiba etmesi gerekiyor. İnsani bir intiba etmesi gerekiyor. Ama hala şu an içeride 2 gün önce bir arkadaşımız şehit oldu, yaşamını yitirdi. İyi olmak için gerekçemiz var. Kaygılanmak için de bu yönetenler aslında ellerinden geleni yapmaya çalışıyor, bunları belirteyim."

"ACILARIN BEDELİNİ HALKLA BERABER ÖDEDİK"

Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, halkla birlikte ödedikleri bedellerin getirdiği sonuçları yine halka birlikte yaşadıklarını belirterek, "Çektigimiz acıların bedelini halkımızla beraber ödedik, ödemeye devam ediyoruz. Bu bedellerin getirdiği sonuçları da yine halkımızla birlikte yaşıyoruz. Halk iradesiyle seçilmiş temsilcimiz Hatip Dicle arkadaşımızın aramızda olmaması, bu yönüyle hasta arkadaşlarımızın her soluk alışverişi kendilerine acı verse de, yüreklerimizin bir parçasını teşkil ettiği bilinmelidir. 2014 yılı içerisinde halkımızda gördüğümüz atmosfer, gözbebeklerinde okunan heyecan, çoşku geleceğe yönelik umutları, elbette bizi bu anlamda çok büyük bir umuda, dolasıyla mücadeleye, daha sağlam, büyük bir sarılma azmi veriyor. Cezaevinde, zindanlarda bulunan arkadaşlarımız, herkesten daha büyük bir heycanla, herkesten daha fazla bir umutla, herkesten daha büyük bir özlemle, yarınları başlatan sayın Abdullah Öcalan'ın bu yürüyüşünün mutlak zaferle gelişeceğini, demokratik cözüm sürecinin burada, bu topraklarda, bütün halkımızla birlikte yaşam bulacağına inanıyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra baba evinde kahvaltı yapan Faysal Sarıyıldız ve beraberindekiler, Uludere'ye gitmek üzere yola çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faysal Sarıyıldız Anayasa Mahkemesi Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title