Haberler

BDP'li Koçali: Hangi Baskıyı Uygularlarsa Uygulasınlar Halkımızı Susturamayacaklar

BDP Basın Yayından Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Filiz Koçali,Danimarka yargısının Nuçe TV, ROJ TV ve MMC hakkında verdiği kapatma kararının demokrasi ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçtiğini savunarak, "Hangi baskıyı uygularlarsa"...

BDP Basın Yayından Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, Danimarka yargısının Nuçe TV, ROJ TV ve MMC hakkında verdiği kapatma kararının demokrasi ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçtiğini savunarak, "Hangi baskıyı uygularlarsa uygulasınlar halkımızı susturamayacaklar, mücadelemizi engelleyemeyecekler" dedi BDP'li Filiz Koçali, Danimarka yargısının Nuçe TV, ROJ TV ve MMC hakkında verdiği kapatma kararının demokrasi ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçtiğini savunarak, "Hangi baskıyı uygularlarsa uygulasınlar halkımızı susturamayacaklar, mücadelemizi engelleyemeyecekler" dedi.

Koçali yaptığı yazılı açıklamada, Danimarka yargısının en ağır para cezasını öngören kararının ardından Nüçe TV ve MMC'nin ağır ekonomik yaptırımlar karşısında yayınlarını durdurmak zorunda kaldığını belirterek, "Özgür yayıncılık mücadelesi yürüten Roj Tv, Nüçe TV ve MMC televizyonları Kürt halkı başta olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının sürgündeki sesi ve soluğuydu, aynı zamanda halklarımızın moral ve mücadele kaynağıydı" ifadelerine yer verdi.

-"BU SES BUGÜNE KADAR SUSTURULAMADI, BUNDAN SONRA DA SUSTURULAMAYACAK"-

Danimarka Mahkemesi'nin, televizyonlar hakkında Ortaçağ sansürünü aratmayacak şekilde tarihin en yüksek para cezası kararını verdiğini vurgulayan Koçali şunları kaydetti:

"Kirli pazarlıkların bir sonucu olarak Kürt halkının sürgündeki sesine yönelik çok yönlü bir baskı süreci başlatıldı. Halkın bin bir emek ve bedelle yarattığı bu kurumlar ne yazık ki ağır ekonomik cezalar karşısında yayınlarını durdurmak durumunda kaldı. Ekranların kararmasına neden olan bu tablo her şeyden önce kendisini demokrasinin beşiği olarak gören Avrupa açısından bir utanç abidesidir ve öyle kalmaya da devam edecektir. Halkımız asla bunu unutmayacaktır. Ekranların kararmasına neden olan baskıcı politikaların yürütücüsü ülkeleri bu zihniyetlerinden dolayı bir kez daha kınıyoruz. ve şunu unutmasınlar ki, hangi baskıyı uygularlarsa uygulasınlar halkımızı susturamayacaklar, mücadelemizi engelleyemeyecekler. Biz inanıyoruz ki bu ses bugüne kadar susturulamadı, bundan sonra da asla susturulamayacaktır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Filiz Koçali Danimarka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title