Haberler

BDP'li Kışanak, Otogarın Temelini 10. Yıl Marşı ile Attı

Güncelleme:

BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Siirt'te yapılacak otopark temel atma törenine katıldı. Temel atma töreni 10. Yıl Marşı eşliğinde yapıldı.

Siirt'te yapılacak otopark temel atma törenine katılan Kışanak, yaptığı konuşmada, belediyeyi batmış halde aldıklarını ve halkın desteğiyle yeni projelerin üretildiğini söyledi.

TRABZON'DA ÇÖZÜM İSTİYOR AMED'DE

Kışanak, çözüm sürecine değinerek, "Beklentimiz o dur ki bu otogar en kısa bir sürede hizmetini açılmasıdır. Beklentimiz o dur ki demokratik süreci başarıyla yürüterek, buradan kalkan yolcular Hakkari'ye Van'a giden yolcular buradan barışı götürecekler. Gücümüzü barış için çözüm ve özgürlüğümüz için seferber etmeliyiz. Bunu yapmazsak inanın ki, Ankara'da kırk türlü hesap yapılıp, o hesapların içinde bir dizi özgürlükte çıkmayabilir, halk için barış için kardeşlik için bu hesapların yapılmasını istiyorsak biz halk olarak birlik olup gücümüzü açığa çıkarmalıyız. Onlarca kamuoyu yoklaması yapılıyor. Bütün şirketlerin yaptığı anketleri bizde alıyoruz. Türkiye halkı bir bütün olarak barışı ve çözümü destekliyor. Kimse aman efendim seçimi kaybederiz diye türlü hesapların peşine düşmesin. Trabzon'da çözüm istiyor. Artvin'de çözüm istiyor, Amed'de çözüm istiyor" dedi.

MÜSLÜMANLIKSA KÜRT HALKI DA MÜSLÜMAN

Kürt halkının mazlum ve Müslüman bir halk olduğunu söyleyen Kışanak, "Kürt halkının neden haklarını vermiyorsunuz. Şam'dakiler Müslüman da Kamışlı ve Rojava'dakiler Müslüman değil mi? Ben, dindar olan İslam değerlerine önem veren herkese sesleniyorum; kardeşlikse herkes için, çözümse herkes için özgürlükse herkes için olmalıdır. Müslümanlıksa Kürt haklı da Müslüman'dır, kimse bize Müslümanlıktan bahsetmesin. Selahattin Eyyübi de Kürt'tü. Biz bir insanın kanının dökülmesini ve hiçbir toprağın işgal edilmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Kışanak, konuşmanın ardından beraberinde Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve BDP'li parti yöneticileriyle birlikte otogarın temelini 10. Yıl Marşı eşliğinde attı. Çok sayıda vatandaşların da katıldığı temel atma töreni verilen kokteyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Trabzon Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title