Haberler

DBP'li Belediye Eş Başkanları Erdoğan'ı Karşılamayacak

Güncelleme:

Demokratik Bölgeler Partisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güneydoğu ziyaretlerinde belediye eş başkanları tarafından karşılanmayacağını ve ağırlanmayacağını duyurdu.

DBP'li Diyarbakır, Batman ve Siirt Belediyesi Eş Başkanları bugün bölgeye gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programına katılmama ve ağırlamama kararı aldı. Açıklamada, Erdoğan'ın belediyeleri ziyaret etmek istediği ancak Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olma yerine siyasi parti lideri gibi hareket ettiği, AKP propagandası için bölgeye geldiğinden böyle bir karar alındığı vurgulandı.

EŞ BAŞKANLAR ERDOĞAN'I KARŞILAMAYACAK

"Partimizin Belediye Eş Başkanları Tayyip Erdoğan'ı karşılamayacak ve ağırlamayacaklardır" başlığıyla Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "2013 yılının Newroz'un da Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan tarafından başlatılan çözüm süreci; AKP hükümetinin oyalama, sürüncemede bırakma ve zorlaştırıcı yaklaşımlarına rağmen Kürt siyasi ve demokrasi mücadelesinin büyük sorumluluğuyla 28 Şubat Dolmabahçe deklarasyonuna kadar taşınmıştır. Dolmabahçe ortak açıklaması Kürt'üyle, Türk'üyle tüm toplumda Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümünde büyük bir umut ve Türkiye'de barışın yakınlaştığı, on yıllardır süren savaşın sona ereceği beklentisi yaratmıştır.

"KÜRT SORUNUNU YARATAN ANLAYIŞI TEKERRÜR ETMİŞTİR"

Buna karşın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Dolmabahçe açıklamasını kabul etmemiş, müzakere için gerekli izleme heyetinin kurulamayacağını belirtmiş, sürecin demokratikleşme ve çözüm yönünde evirilmesine müdahale etmiştir. Devamında 'Kürt sorunu yoktur, Kürt sorunundan söz etmek ayırımcılıktır, ihanettir; devlet kimseyi muhatap almaz ve masa yoktur' diyerek, Kürt sorununu yaratan anlayışı tekerrür etmiştir. Buna paralel olarak AKP hükümeti, Ağrı-Diyadin başta olmak üzere yarattığı provokasyonlarla barış iklimi içinde seçime girmek istemediğini ortaya koymaktadır.

2013 Newroz deklarasyonu, 2 yıldır devam eden süreç, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla 28 Şubat açıklaması ve buna karşın Tayip Erdoğan ve AKP hükümetinin yaklaşımları kimin çözüm, kiminse savaş istediğini açıkça ortaya koymuştur. Bu gelişmelerin yaşandığı bir ortamda R.Tayyip Erdoğan 2 Mayıs günü Batman, Diyarbakır ve Siirt'e gelmekte, bu kentlerde Belediye başkanlıklarını da ziyaret etmek istemektedir.

Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorunu, çözüm ve barış sürecine yönelik son dönemde yaptığı açıklama ve savaş politikası dayatmaları nedeniyle, yine Tayyip Erdoğan'ın maalesef Cumhurbaşkanı olma yerine siyasi parti lideri gibi hareket etmesi ve açılış programı adı altında seçim süreci kapsamında AKP propagandası için kentlere geliyor olması nedeniyle bu kentlerde partimizin Belediye Eşbaşkanları karşılama programlarına katılmayacak ve ağırlamayacaklardır."

BENZER BİR AÇIKLAMA DA KCK'DAN

KCK tarafından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi: "Halkımız 'Kürt sorunu yoktur, Kürt sorunu vardır diyenler bölücüdür ve ihanet içindedir' diyen, Önder Apo'nun başlattığı çözüm sürecine tekme vuran Erdoğan'a tutum koymalı, Erdoğan'ı karşılamaya gitmeyerek protesto etmelidir.

Tayyip Erdoğan'ın son günlerde 'Kürt sorunu yoktur, Kürt sorunundan söz etmek ayırımcılıktır, ihanettir; devlet kimseyi muhatap almaz ve masa yoktur' demesi, Kürt sorununu yaratan, çatışmaları ortaya çıkaran politika, söylem ve uygulamaların tekrarı olmaktadır.

AKP'nin seçim beyannamesine çözüm sürecinin girmemesi; Yalçın Akdoğan'ın seçim beyannamesi yemek tarifi değil diyerek Kürt sorununun çözümünü basitleştirmesi; Ahmet Davutoğlu'nun çözüm süreciyle ilgili bölümün matbaaya giderken düşürülmüş olduğunu söylemesi Erdoğan'ın açıklamalarıyla tam bir izaha kavuşmuş bulunmaktadır. Erdoğan'ın tutumu nedeniyle beyannameye Kürt sorunuyla ilgili bir şey konulmamış; ancak kamuoyu tepkisinin seçimde kendilerine zarar vereceğini düşünerek seçim beyannamesine çözüm süreci yaması yapılmıştır.

HDP, İmralı Heyetinin açıkladığı gibi müzakereler sürecinde İmralı'ya gidip gelecekler için yeni yerler yapılmış; özel bir masa yerleştirilmiştir. Nitekim bu mekanda müzakereye geçiş tartışmaları yapılmış ve bunun sonucu Dolmabahçe deklarasyonu yayınlanmıştır. Ancak Tayyip Erdoğan tüm bu çalışmaları inkar ve reddetmiştir. Hükümet Tayyip Erdoğan'ın süreci bitiren bu yaklaşımına tutum koymadığı gibi, Tayyip Erdoğan gibi gerilimi arttıran, provokasyon ve çatışmalara yol açacak söylem ve tutum içine girmektedir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Sarayı Diyarbakır Güncel Haberler

500

Yorumlar (306)

zinar:

dogru karar sonuna kadar hdp

128
438
yanıtYanıtla
ahmedmobilWeb@haberler.com:

olene dek BDP

93
241
yanıtYanıtla
DİRENİŞ CEPHESİ HÜDAPAR:

Ey islam ümmeti mücdeler olsun hüdapar geldi and olsun bizler pkk ile ölene denk mücadele üzereyiz, gençlerki dini için cagırıp ortaya koyu verdiler o degerli olan canlarını, ALLAHIN CC izni ile gelir o beklenen kutlu zafer memlekette her yere ragbet ederek bütün alamlere zikri dolduracak , dinimi şiar olarak taşırım mücadeleye gelmeli her yaştan müslüman, kominist pkk dikkat kesimeli ta seherr vaktinden. ALLAHA cc dürüst bir kaple ve onu tastik ederk savaşırız kominist pkk ile. . . Korkaklıktan ve acizlilten ALLAH cc sıgınırız yenileceksiniz ey kominist zerdeüşt ermeni uşakları inananlar asla kaybetmiyecek tüm kürt türk zaza cerkez arap tüm halklar birleşmeli bu büyük israili kurmaya calışan alçaklara karşı. . . . .

171
12
yanıtYanıtla
mhp:

EN BÜYÜK HDP

24
154
yanıtYanıtla
ZAZAmobilWeb@haberler.com:

Zaza Türk şehri Diyarbakır seni seviyor. Bingöl ve Elazığ kadar seviyor. Orada sadece kurmanc yoktur. Binlerce zaza Türk yaşıyor. Ve bir dahaki seçim de zaza Türk halkı Akp diyecek. Çünkü biz zazalar artık kürt değil Türk oldumuzu öğreniyor ve uyaniyoruz. Ne mutlu Türk ırkı ve Türk soyuyuz.

82
30
yanıtYanıtla
omermobilWeb@haberler.com:

Buraya yaziyorum mhp ve hdp anlasacak ikiyuzlu akpyi bitirip ulkeye sahip cikacak bu iki parti de milliyetcidir biri turk digeri kurt milliyetcisi meselenin cozum yolu budur. Chp dsp ile anlasip iki milliyetcinin hakemi olur boylece akp safdisi kalir ve ozal rejimi gibi sonup gider ikiyuzlulugun sonucu olarak degerlendiririz. Mhpli ve hdpli liderlere buyuk gorev dusuyor bu ulkede sukunet icinde yasamak istiyorsan tek hedef akpnin oylarini yuzde 25in altina cekmek olmali. Chp mhp dsp ve hdp bu ulkenin kacinilmaz gercegidir birbirimizle yasamaya mecburuz. ikiyuzlulerin oyunu buraya kadardi artik kabul etmiyoruz

92
4
yanıtYanıtla
ahmet:

bu tayyip erdoganda akşam başka sabah başka. bir yılönce başka bir yıl sonra başka . dün söyle diğini bugün yalanlar. ne çelişkili bir politikaları var. aklı olan görür ve anlar. boş yere bu zihniyetlere oy verdik. tam bir tutarsızlık örneği

85
2
yanıtYanıtla
mersin:

zalime karşı demirtaş hdp

18
67
yanıtYanıtla
urfa:

akp durduracak tek parti hdp

20
55
yanıtYanıtla
Tt faşistine cevap:

hey faşist Moğol tırkolar kürtlerin dayağını daha görmediniz dimi bekleyin Çıkın kürtlerin karşısına dayak atında görek hadi sizi tutanmı var AKP pisliği gelebilir ama sizin gibi faşistler asal Doğu''ya gelemez nedeni korkaksınız osmanlıyıda sizide biz koruduk

6
67
yanıtYanıtla
Tüm 306 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title