Haberler

BDP'li Başkana Hapis Şoku

Güncelleme:

Şırnak'ın Uludere İlçesi Belediye Başkanı BDP'li Şükran Sincar'a, terör örgütünün talimat ve direktifleri doğrultusunda hareket ettiği gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Belediye Başkanı Şükran Sincar, 5 Aralık 2009'da Cizre İlçesi'nde yapılan basın açıklamasında yaptığı konuşma nedeniyle Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde örgüt üyeliği suçundan dava açıldı. Başkan Sincar'ın katılmadığı duruşmada avukatı Rojhat Dilsiz hazır bulundu.

Mahkeme, BDP'li Belediye başkanı Şükran Sincar'ın örgüt üyesi olmamak ile birlikte örgütün talimat ve direktifleri doğrultusunda hareket ettiği gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırdı.

Karara tepki gösteren ve temyiz edeceklerini söyleyen Avukat Rojhat Dilsiz, daha öncede aynı basın toplantısında yaptıkları konuşmalar nedeniyle haklarında ayrı dava açılan Şırnak Belediye başkanı Ramazan Uysal ve Cizre Belediyle başkanı Aydın Budak'a da 7'şer yıl 1'er ay hapis cezası verildiğini belirtirken, temyize gideceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title