Haberler

BDP'li Baluken: AKP Ateşle Oynuyor

Güncelleme:

BDP'li İdris Baluken, bugün Abdullah Öcalan'la yapılması beklenen görüşmeye izin verilmemesine sert tepki gösterdi.

Bingöl Milletvekili ve BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Abdullah Öcalan'la bugün yapılması beklenen görüşmenin ertelenmesine tepki gösterdi. Özgür Gündem gazetesine konuşan Baluken, "Hükümet görüşmenin neden yapılmadığı çıkıp açıklasın" dedi.

"ATEŞLE OYNUYOR" TEPKİSİ

AKP’nin, görüşmeleri engelleyerek ateşle oynadığı uyarısında bulunan Baluken, şunlara dikkat çekti: “Birkaç günlük gecikmede halkın ortaya koyacağı infiali AKP çok iyi biliyor. Bu çok tehlikeli bir yaklaşım. Sayın Öcalan sürecin sigortasıdır. AKP’nin Türkiye halklarına görüşmenin neden ertelendiğini, yaklaşımını bir an önce açıklaması gerekiyor.”

Kandil’de KCK yetkilileri ile yaptıkları görüşmeyi de hatırlatan Baluken, şunları belirtti: “AKP’nin bir an önce müzakere ve barış yasasını çıkarması gerekiyor. Acil olarak demokratik siyasetin önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Bunun da ilk adımı TMK’nin kaldırılmasından geçiyor. Bütün politik tutsakların özgürlükleri sağlanmalı. Türkiye’nin demokratikleşmesini ilgilendiren düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması gerekir. Sayın Öcalan’ın içinde olduğu koşullar düzeltilmeli. Süreçle ilgili bir samimiyet varsa her şeyden önce müzakere taraflarının şartlarının eşitlenmesi gerekli.”

"YASAL GÜVENCE ZORUNLU"

İdris Baluken, diyalog sürecinin anlamlı müzakereye evrilmesi için gerekli adımları şöyle sıraladı: 

Öcalan’ın konumu yasal güvenceye alınmalı

Müzakere ve Barış Yasası derhal çıkarılmalı

Demokrasinin önündeki engeller kaldırılmalı

Başta hasta tutsaklar olmak üzere tüm siyasi tutsaklar derhal özgür bırakılmalı (Kaynak: Özgür Gündem)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Öcalan İdris Baluken Türkiye Bingöl Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

aylinayse_demirer@hotmail.com:

işleri güçleri tehdit...ilkel insan dürtüleri işte...

20
18
yanıtYanıtla
EGELIfilip.lenka@gmail.com:

BU GIDISLE IMRALIDA YATAN VATAN HAINININ YANINDA SANADA YER BULURLAR ADAM RESMEN TEHDIT EDIYOR ONU YAPIN BUNU YAPIN YOKSA SOYLE BOYLE OLUR SIKIYORSA SEN YAP AKILLI OL RAHAT OTUR ORDA YATANIN KENDINE FAYDASI YOK SANA NE OLUCAK

23
14
yanıtYanıtla
bu vatanın evladı olunmfc1950@hotmail.com:

Derli toplu ve akıllı birine benziyorsun sen, gel şu başkatili lider kabul etmekten vazgeç. Ayrıca, tutsak savaşta alınan esirdir, bunlar hangi savaşı yaptılar da hapisteki teröristlere tutsak diyorlar? İnsanda biraz utanma olur. Bu devletin okullarında oku, ekmeğini ye, sonra da şu fakir milletten kesilen vergilerden milletvekili maaşını keseye indir, sonra da hainlerle kol kola gez, onlar adına ahkam kes. Birazcık izan ve utanma, fazla değil birazcık utanma...

18
13
yanıtYanıtla
BİR AKP.Lİ BOZKURTcanimsila28@outlook.com:

TÜRKİYE MÜSLÜMAN KÜRDLERLE MÜSLÜMAN TÜRKLERİNDİR

23
6
yanıtYanıtla
gerçek bozkurtgadahorlu@hotmail.com:

hadi ordan dalkavuk bir insan hem akp'li hemde bokurt olamaz.

yanıt0
yanıt0
Hasan ERLeon@hotmail.com:

öyle diyorsun ama gerçek MHP li nasıl oluyorda gerçek CHP li oluyor sizin ideolojiye uyuyormu boşkurt kardeş, CHP 'nin ANKARA adayı kimdi acaba?

yanıt0
yanıt0
K R G Lidriskorogluu@gmail.com:

OTURUN OTURDUGUNUZ YERDE BU FIRSATI IYI DEGERLENDIRIN.ICERDEKI ISBIRLIKCILERINIZLE BU KADAR MEYDAN BULDUNUZ.BIR DELILIK YAPARSANIZ BU RAHATI COK ARARSINIZ.COZUME DORT ELLE SARILIN.COZUM SIZIN ICIN OTOBANDAKI SON CIKISTIR.CEHENNEM OLSANIZ SOKMEZ.

12
8
yanıtYanıtla
musavatanseverozhanotomotiv@hotmail.com:

bebe katilinin sırtından siyaset yapanlar akan onca insanın kanında boğulur.halkı tahrik edip nemalanmak kaybettirir kazandırmaz

13
6
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLARrifatguler@yandex.com:

ALLAH SİZİN BELANIZI VERSİN.

7
12
yanıtYanıtla
mustafa kurmehmet@hotmail.com:

YÜRÜ ANCA GİDERSİN ATAKAN DİL ETİR ÖTER CÜDÜYE GİDERMİSN BEN GİTİM BENDE SENİN GİBİ ÖTER DURUDUM.GİTİM KOMANDO OLARAK DÖNMEK İÇİN AÇELTERLERİ DÖKTÜM .BOŞ KONUŞMAK İYİ DEĞİL.

5
8
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title