Haberler

BDP'li Adaylar Halkın Sorunlarını Dinlediler

Güncelleme:

30 Mart 2014 yerel seçim çalışmaları kapsamında BDP'li adaylar, Sur, Yenişehir, Bağlar'da esnaf ziyaretleri yaparak halkın sorunlarını dinledi.

BDP Sur İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerine devam ediyor.
Bağıvar Mahallesi'nde yapılan esnaf ziyaretine, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Genel Eş Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Sur Belediye Eş Başkan adayı Fatma Şık Barut ve çok sayıda BDP'li katıldı.

Ziyaretler sırasında esnaf tarafından olumlu karşılanan adaylar, halkın sorunlarını dinledi ve oy garantisi alarak bölgeden ayrıldı. Ziyaretler sırasında esnafla konuşan Beştaş, Kürt halkının şimdiye kadar ne elde ettiyse kendi mücadelesi ve bedellerle elde ettiğini belirterek, "17 Aralık'ta cemaat ve AKP birbirine düştü. Neden birbirlerine düştüler? Bizim için değil, bizim halkımız için değildi. Birbirleri ile anlaşamadıkları, paraları ve iktidarı paylaşamadıkları için. Cemaat diyor ki AKP hırsızlık yapıyor. Sizler hırsızlık yaptıklarını biliyordunuz. Ne cemaatin ne de AKP'nin söyledikleri sözler hiçbir zaman doğru değil. KCK operasyonları ile binlerce arkadaşımızı tutukladılar. Ama bir karar verip katilleri serbest bıraktılar" dedi.

BDP'li heyet ziyaretin ardından mahallede bulunan taziyeye uğrayarak baş salığı dileklerinde bulundu.

BAĞLAR

Bağlar Belediye eş başkan adayları, BDP Bağlar İlçe Örgütü ile birlikte, Sento Caddesi'nde bulunan esnafı ziyaret etti. Ziyaret sırasında halktan yoğun ilgi gören adaylar, halkın sorunlarını dinledi. Adaylar ayrıca 21 Mart'ta Diyarbakır'da kutlanacak Newroz'a çağrı bildirilerinin dağıtımını yaptılar. Esnaflarla sohbet eden Birsen Kaya Akat, sorunların giderilmesi için halkla birlikte projeler üreteceklerini ve sorunları çözeceklerini ifade etti. Yerel seçimlerin önemine değinen Akat, halkının oylarına sahip çıkmasını ifade etti.

YENİŞEHİR

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Fırat Anlı ve Yenişehir Belediye Eş Başkan adaylarıyla birlikte esnaf ziyareti yaptı. Birinci ve ikinci Sanayi bölgesini ziyaret eden adaylar, esnafların sorunlarını dinledi. 1 Sanayi Sitesi Başkanı Ekrem Köçer ve 2. Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Arslan'ı makamında ziyaret etti. Adaylar ayrıca Newroz'a çağrı bildirisi dağıttı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yenişehir Bağıvar Cemaat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title