Haberler

BDP İstanbul Milletvekili Tuncel Didim'de

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Aydın'ın Didim ilçesinde "Halkların Buluşması" etkinliğine katıldı.

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Aydın'ın Didim ilçesinde "Halkların Buluşması" etkinliğine katıldı.

Halkların Buluşması etkinliğine BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, yazar Saruhan Uluç, BDP Aydın İl Başkanı Osman Dağtekin, Ovaeymir Belediye Başkanı Muzaffer Yöndemli, HDK Delegeleri, BDP ve EMEP yöneticileri, 68'liler Derneği yöneticileri ve çevreciler katıldı.

Yazar Saruhan Uluç, yaptığı konuşmada halkların demokratik kongresinin içeriği ve kuruluş amacına değindi.

BDP İstanbul Milletvekili Tuncel de, Demokrasi, Emek ve Barış bloğunun 2011 seçimlerinde başarı elde ettiğini söyleyerek, 2014 yılında yapılacak seçimlere tek çatı altında katılmayı planladıklarını söyledi. Tuncel, "Kongreyi kuracağız ama partiyi de ötelemedik. Bir seçim partimiz olacak. Önümüzdeki dönem 2014 seçimlerine Kongre Partisi girecek. Bu konuda bir çalışmamız var. Ama biz yaşamımıza kongreyle devam edeceğiz" dedi.

Tuncel, konuşmasında Başbakan'ın Suriye'deki olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmeleri de eleştirerek, "Oraya değişeceksin diyorsan sende değişeceksin. AKP'nin değişme ve değişmek gibi bir gayreti yok" diye konuştu.

Tuncel, Diyarbakır Cezaevinde yatan BDP Şırnak Milletvekili Selam Irmak'ı ziyaret ettiğini belirterek, "Selma arkadaşımız 6 bayan arkadaşıyla açlık grevi başlattı. Diğer milletvekilimiz Faysal Sarıyıldız da açlık grevine başladı. Biz de başta milletvekillerimiz olmak üzere açlık grevindekilerin sesini duyurmak için pazartesi salı günü genel merkezde açlık grevine gireceğiz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Muzaffer Yöndemli Sabahat Tuncel Aydın Didim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title