Haberler

BDP İl Eşbaşkanı Birgül: "Seçim Endeksli Ziyaret Kürtleri Üzmüştür"

Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Birgül, Başbakan Erdoğan'ın Barzani ile görüşmesine ilişkin olarak, "Tam da seçim arefesinde seçim endeksli bir ziyaretin olmuş olması Kürt siyasal hareketli partimizi ve Kürtleri"...

Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Birgül, Başbakan Erdoğan'ın Barzani ile görüşmesine ilişkin olarak, "Tam da seçim arefesinde seçim endeksli bir ziyaretin olmuş olması Kürt siyasal hareketli partimizi ve Kürtleri üzmüştür" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Başkanlığı, 24 Kasım 2013 Pazar günü Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenecek olan Rojava mitingi ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Beyoğlu'nda bulunan BDP İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasına, partililerin yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı.

BDP İstanbul İl Başkanlığı adına basın açıklaması yapan Arife Çınar, mitinge katılım çağrısı yaptı.

Toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Barzani'nin görüşmelerini değerlendiren BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Birgül ise "Tam da seçim arefesinde AKP Hükümetinin, Sayın Abdullah Öcalan tarafından başlatılan çözüm sürecine yönelik somut adımlar atmadığı bir dönemde, seçim endeksli bir ziyaretin olmuş olması, Kürt siyasal hareketli partimizi ve Kürtleri üzmüştür. Biz bu süreci devam ettireceğiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Silahlar Sussun, Cezaevleri Boşalır" ifadelerinin önemli olduğunu vurgulayan Birgül, "Bizim Başbakandan beklentimiz, Sayın Abdullah Öcalan'la ve Kürt siyasal hareketiyle bu süreci anlamlı bir müzakereye dönüştürmek suretiyle,gerçekten umut edilen nihai barışa götürülmesidir. Aylardır Barış ve Demokrasi Partisi sürecin devamı konusunda bu ifadeleri ortaya koymuştu. 10 bine yakın KCK'lı tutsakların salıverilmesi, özgürlüklerine kavuşması, Sayın Öcalan'ın müzakere şartlarının oluşturulması, müzakerenin derinleştirilmesini sağlayacak bir ortamın oluşturulması ve bunların olabilmesi halinde dünkü Diyarbakır ziyareti tarihi bir ana dönüşmüş olacaktır " şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Öcalan İstanbul Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title