Haberler

Bdp, İl Başkanının Aracına İsabet Eden Kurşanluma Olayını Kınadı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari il örgütü, Yüksekova'dan Şemdinli'ye giden ve içerisinde BDP Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım, yardımcısı ve merkez ilçe başkan vekilinin içersinde bulunduğu araca bir polisin silahından çıkan kurşunların isabet etmesi üzerine basın açıklaması yaptı. BDP İl Yöneticisi Naif Kayacan olayı kınadıklarını söyledi.

Olay, dün saat 11.00 sıralarında Yüksekova çıkışında bulunan polis kontrol noktası yakınlarında meydana geldi. Yüksekova'dan Şemdinli'ye giden ve içerisinde BDP Hakkari İl Başkanı Yıldırım, yardımcısı Sait Gezer ve Merkez İlçe Başkanı Vekili Yavuz Aksaç'ın bulunduğu otomobile 2 kurşun isabet etti. Kurşunların aracın aynalarına çarptığı belirtilirken, olayda can kaybı olmadı. Bu olay üzerine BDP il Başkanı Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunurken, Hakkari Valisi Muammer Türker olayın kaçakçılara ait bir aracın takibi sırasında meydana geldiğini ve idari soruşturma kapsamında da polis memurunun açığa alındığını söyledi.

BDP İl yönetimi de bugün basın açıklaması yaptı. BDP Hakkari il binasında Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari il Başkanı Mehemet Sıddık Yıldırım ve parti yöneticileri basın açıklamasına katıldı. BDP İl Yöneticisi Naif Kayacan, olayı kınadıklarını anlatırken, şöyle konuştu:

"Daha 3 ay önce 34 sivil Kürd'ü katleden AKP hükümeti ve onun kontracı güçleri dün de Kürt halkının seçilmiş yöneticileri olan İl Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Merkez ilçe Başkan Vekili, Yüksekova çıkışında AKP hükümetinni kontracı polisi tarafından rastgele taranarak katletmek istenmiştir. İl Başkanımız ve beraberindekilere yapılan bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyoruz ve bu saldırı bütün halkımıza yapılmak istenmiştir. Kürt halkının ve Kürdüstan demokratik mücadelesini bu şekilde bitireceğini açıkça her fırsatta söyleyen AKP hükümetinin Başbakanı ve kafatasçı içişleri Bakanı bu alçakça saldırıdan sorumludur. Hakkari halkı olarak yöneticilerimize yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu saldırıyı yapan polislerin derhal görevden alınıp gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Kürtler'i tutuklayarak ve öldürerek Kürt sorunu çözülmez. Kürt sorunu ancak Kürt halkının meşru demokratik haklarını vererek, Kürtler'in yasal statüsü tanıyarak, dilini eğitim ve öğretim alanının her aşamasında yasal şekilde uygulayarak çözülebilir." - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Şemdinli Hakkari Bdp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title