Haberler

BDP, HDP'ye Katılma Kararı Aldı

Güncelleme:

HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, BDP'li vekillerin HDP'ye katılımı noktasında her iki partinin uzlaştığını duyurdu.

HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, BDP'li vekillerin HDP'ye katılımı noktasında her iki partinin ortaklaştığını ve bu sürecin en kısa zamanda gerçekleşeceğini belirtti. Kürkcü, HDP'nin bu yeni sürecinin tüm Türkiye'yi ve dünyayı ilgilendirdiğini dile getirerek, "Toplumun tamamının gelecek tercihi olacağız. Bu noktada ortak bir mutabakata vardık. Sahici bir adım atıyoruz" dedi.

BDP GENEL MERKEZİ'NDE TOPLANDILAR

ANF'nin yansıttığı habere göre, BDP ve HDP milletvekilleri, BDP'li vekillerin HDP'ye katılmasıyla ilgili olarak BDP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Katılımın yanı sıra son siyasal gelişmelerin de ele alındığı toplantıya BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, HDP Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de katıldı. Toplantı basına kapalı gerçekleşti.

SEÇİMLERDEN SONRA HAREKETE GEÇTİLER

Toplantının ardından basına açıklama yapan HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, toplantıdan parlamentoda HDP grubu oluşturma kararı aldıklarını belirtti. Uzun süredir tartışılan bir konu olduğunu söyleyen Kürkçü, HDP'nin yeniden kuruluş sürecini seçimlerin ardından hızlı biçimde ele aldıklarını belirtti. Yeni bir adım attıklarını kaydeden Kürkcü, HDP'yi kitlesel ölçeğe ulaştırma noktasında ortak karar aldıklarını dile getirdi.

BİRLEŞME CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDEN ÖNCE TAMAMLANACAK

BDP'nin ise HDP'nin bir bileşeni olarak kendi sürecini yeniden şekillendireceğini belirten Kürkçü, "Hedef kitlemize göre yeniden bir şekillendirmeyle, yeni kuruluş sürecini yaşayacağız. HDP grubu sadece meclis grubu olmakla yetinmeyip, Türkiye'nin geleceğine dönük bir süreci kapsıyor. Toplumun tamamının gelecek tercihi olacağız. Bu durum sadece Türkiye'yi değil dünyayı ilgilendiriyor. Buradaki Kürt sorununda çözümün gelişmesi bölgeye ve Ortadoğu'ya da yansıyacaktır. Önünü açacaktır" dedi.

"Sahici bir hamle yapıyoruz" diyen Kürkçü, HDP grubunun oluşmasının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncesinde tamamlanacağını belirtti. Bu süreç ve birleşme seramonisi için zaman gerektiğini kaydeden Kürkçü, "HDP'nin misyonu için, nasıl örgütlenecek, karşılaştıklarını nasıl aşacağı konularını, yeni süreçle karşılaştıracağız" şeklinde konuştu.

"ÖCALAN HDP'YE BÜYÜK ÖNEM ATFEDİYOR"

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ise hafta sonu İmralı Adası'na giderek PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşeceklerini vurgulayarak, "Pazar günü adaya gidilerek Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirilecek. Sayın Öcalan ile de bugünkü toplantı sonuçları paylaşılacak. Kendisi HDP'ye büyük önem atfediyor. Türkiye'deki tüm kesimleri kapsaması açısından önemsiyor. Kendisine anlatacağız. Nasıl bir değerlendirme yapacak, onu bilemiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ertuğrul Kürkçü Abdullah Öcalan Pervin Buldan Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (82)

metehanyuceller@mynet.com:

evren paşaaaaa nerdesin yav bunlara hadlerini bildir

17
26
yanıtYanıtla
SANCAR HANsancarhan@hotmail.de:

Bdp bir yahudi projesidir.Emblem ortasindaki agac gargat agacidir.“Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek 'Ya Müslim! Ey Allah (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır.' diyecek. Sadece 'Gargat Ağacı' bunu söylemeyecek, çünkü o Yahudi ağacıdır.”

23
19
yanıtYanıtla
barış aldilhos43@hotmail.com:

bdp veya kurd ler ıslamıyettın dogusundan sımdıoye ve ıllal ebed yahudılere karsıdır ve hep karsı olacaktır selhaddını eyubı tarafından haclı seferler dunemınde fatıme devletı orta dogudakı haclıları yerle bır ederek kudusu serıfının anahtarını musluman lara yanı fılıstınlılere teslım etmıstı ıran ırak surıye ve turkıyede bu gon kurd lerın yasamkta oldugu toprakları da bızat kendısıne baglamıstır ute yandan orta doguda kurulan ısraıl devletını ılk tanıyarak devlet olma yolunda destek verek turkıyedır malesef en azında bıraz tarıh okumanı tavsıye etmek bır vatandaslık gurevımdır dıye sancar han adlı yorumcu oku ogren sonra uyle yahudı agacıymıs neymıs sacmalamaktan da uzak dur ..

yanıt0
yanıt0
SANCAR HANsancarhan@hotmail.de:

siyonizmin temelini oluşturan ve günümüzde israil filistin çatışmasının temelinde yahudilere tevratta vaad edilen ve günümüz türkiyesinden de bir parça barındıran topraklar vardır.kuzey ırakta ve türkiyenin güneyinde zayıf bir kürt devletinin kurulmasının israilce gizlice desteklendiği tezi de yine yahudilerin vaad edilmiş topraklara sevdası dayandırılır.hatta çoğu zaman israil bayrağında yıldızın altından ve üstünden geçen mavi kalın çizgilerin fırat ve dicle nehirleri olduğu bayrakla da fırat ve dicle arası topraklar bizimdir mesajı verilmek istendiği söylenir

yanıt0
yanıt0
tuba alaltunkaynaktuba@hotmail.com:

emblem neresi

yanıt0
yanıt0
herdemendanherdemendem@hotmail.com:

bu asit kafasıdır..başka da birşey degil...

yanıt0
yanıt0
egelifilip.lenka@gmail.com:

NERDE GÖZÜNÜ SEVDIMI EVREN PASA:

18
23
yanıtYanıtla
atillayuceller@mynet.com:

bunlar bizi neden bu kadar salak sanıyorlar anlayan varsa bana bi anlatsın

18
20
yanıtYanıtla
metehanyuceller@mynet.com:

berbat demogoji partisi hainlerin düzen partisine dönüşüyooor

15
23
yanıtYanıtla
hasantemhakan@hotmail.com:

bencede lezbıyenlerı gayları eşcinselleri hiristiyanları yahudileri kucaklayan hdp çatısı altında tüm kürtlerin birleşmesi güzel bir şey tam yerlerini bulmuş olurlar

19
18
yanıtYanıtla
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title