Haberler

"Sivil Siyasi Heyetlerde İmralı'ya Gitmeye Başlayacak"

Güncelleme:

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ve Leyla Zana'nın İmralı ziyaretinin bir başlangıç olduğunu söyledi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ve Leyla Zana'nın İmralı ziyaretinin bir başlangıç olduğunu belirterek, "Umut ediyorum ki milletvekillerimiz bunun dışında, sivil siyasi heyetlerde İmralı'ya gitmeye başlayacak. Bugünkü gelişme tabi ki bu açıdan olumlu bir gelişmeydi" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin dostluk ve dayanışma yemeğine katılmak üzere Antalya'ya geldi. Başkan Demirtaş, Antalya temasları kapsamında Kepez İlçesi Güneş Mahallesi'nde Remziye Zizin'in evini ziyaret etti. Başkan Demirtaş, ev ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başkan Demirtaş, TÜSİAD tartışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya şöyle karşılık verdi: "Sayın Başbakanın ve AK Parti'nin şu psikolojiden kurtulması lazım. Yani bütün dünya bize karşı. AK Partililerin sütten çıkmış ak kaşık psikolojisinden kurtulması lazım." Ortada ciddi iddialar olduğunu anlatan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yolsuzluk, rüşvet hırsızlığa dair ciddi iddialar var. Sağa sola saldırmak yerine hesap verme konusunda daha şeffaf olmak lazım."

İMRALI ZİYARETİ ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Demirtaş, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın Abdullah Öcalan'ı ziyaret etmesi ile şunları söyledi: "Heyetle daha görüşemedik. Muhtemelen daha dönmemişlerdir. Daha önce belirtmiştik. Peyderpey milletvekili arkadaşlarımızın çoğu gidecek. Bu sadece bir başlangıçtır. Umut ediyorum ki milletvekillerimiz bunun dışında, sivil siyasi heyetlerde İmralı'ya gitmeye başlayacak. Bugünkü gelişme tabi ki bu açıdan olumlu bir gelişmeydi."

BRÜKSEL ZİYARETİ TAKTİK HAMLE

Selahattin Demirtaş, "Başbakan'ın Brüksel ziyareti ve Türkiye-AB ilişkilerinin durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Başbakan tabi ki yıllardır AB ile ilgili ilişkileri dondurmuştu. Bu aşırı özgüvenden dayalı AB sürecini askıya almıştı. Biliyorsunuz rest çekmeler, AB'yi yok saymalar, hiçe saymalar, şimdi tabi ki içerideki sıkışmışlık durumunu aşma açısında yeni ittifaklar geliştirme kapsamında bir Brüksel ziyareti gerçekleşti. Kırılan ilişkileri yeniden tamir etmeye çalışıyorlar. Bu bir taktik hamledir. Yani AB'ye stratejik yaklaşılmadığının bir göstergesidir. İşine geldiğinde AB'yi kullandılar, işi bittiğinde AB sürecini de değerlerini de bir kenara ittiler. Bugün sıkıştıkları için yeniden taktik olarak bu ittifakı devreye soktular."

Selahattin Demirtaş, yarın İsviçre'de partisinin Karakoçan'larla düzenlediği dayanışma yemeğine katılacağını söyledi. Demirtaş, ev ziyaretinden alkışlarla uğurlandı. Selahattin Demirtaş, saat 19: 00'da partisi tarafından düzenlenen dostluk ve dayanışma yemeğine katılacak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sırrı Süreyya Önder Selahattin Demirtaş Leyla Zana İmralı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title