Haberler

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Tunceli'de

Demirtaş: ''(İnternet Yasası) Cumhurbaşkanı, inşallah gereğini yapacaktır, veto edip Parlamento'ya geri gönderecektir, biz de öyle bekliyoruz''

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İnternet Yasası'na ilişkin, "Cumhurbaşkanı, inşallah gereğini yapacaktır, veto edip Parlamento'ya geri gönderecektir, biz de öyle bekliyoruz" dedi.

Elazığ'dan Tunceli'ye gitmek üzere bindiği Pertek Feribotu'nda gazetecilerin isteği üzerine dümene geçen Demirtaş, feribotta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı, İnternet Yasası'nı inceleyeceğini belirtti. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Demirtaş, "Cumhurbaşkanının görevi, yasaları inceleyip ona göre hareket etmektir. Yasada tuhaflık olduğunun farkında. Cumhurbaşkanı, inşallah gereğini yapacaktır, veto edip Parlamento'ya geri gönderecektir, biz de öyle bekliyoruz" diye konuştu.

Daha sonra, Pertek ilçesinde HDP'nin seçim irtibat bürosunun açılışına katılan Demirtaş, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, dertlerinin sadece belediyeleri kazanmak olmadığını söyledi.

Diğer partilerin, koltuk sevdası için birbirlerini ezdiğini ileri süren Demirtaş, "Koltuk sadece bir araçtır, asıl olan sizin birlikteliğiniz, ittifakınız. Biz, her birinizin tırnağını bin belediyeye değişmeyiz. Biz halkımızın özgürlük sevdasını bin koltuğa değişmeyiz. Bütün belediyeleri kaybetmeyi göze alırız, bütün koltukları kaybetmeye göze alırız ama halkımıza yapılacak hiçbir zulmü, hiçbir hakareti kabul etmeyiz. Biz halkla, sizle yola çıktık, sizinle kazanacağız" dedi.

Güç birliğinin önemine dikkati çeken Demirtaş, "Bugün diğer partilerden, hareketlerden aday olanlar bizim düşmanımızdır, karşıtımızdır demiyorum, Dersim'in düşmanıdır demiyorum. Elbette ki her biri kardeşimizdir ama biz isterdik ki kardeşten öte yoldaş olalım. Bugün bu partinin dışında Dersim'in isyan ruhunu temsil edecek başka parti yoktur" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Pertek'te yaşayanları HDP'ye destek vermeye çağırdı.

Seçim irtibat bürosunun açılışı yapan Demirtaş, açılışın ardından Tunceli'ye hareket etti. - Tunceli

Kaynak: AA / Politika

Selahattin Demirtaş Tunceli Elazığ Pertek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title