Haberler

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Şırnak'ta

Güncelleme:

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Derin devlet düzeni var olduğu müddetçe bu ülkede demokrasi ve özgürlük olamaz" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Derin devlet düzeni var olduğu müddetçe bu ülkede demokrasi ve özgürlük olamaz" dedi.

Demirtaş, geçen yıl vefat eden eski KADEP Genel Başkanı ve Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi için Cizre'de düzenlenen anma etkinliği sonrasında, beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Gültan Kışanak ve Meral Danış Beştaş ile bazı milletvekilleriyle Şırnak'a geldi.

BDP Şırnak İl Başkanlığı önünde toplanan partililere hitap eden Demirtaş, yerel seçimlerde bölgedeki tüm belediyeleri almak istediklerini söyledi.

Seçilecek belediye başkanlarının halkın arasından olması gerektiğini ifade eden Demirtaş, "İnşallah bu topraklarda halklar kendini yönetmeye başladığında bütün dünyaya örnek demokratik, şeffaf, dürüst bir geleceği hep beraber yaşayacağız. Bu seçilecek olan arkadaşlardan tek ricam bizim destekçilerimiz halktır, halkın arasından bir dakika bile ayrılmayın. Yanlış yapana da halk hesap sorar, bu da halkın hakkıdır. Bir Hakkari bir de Şırnak'ın bütün belediyelerini yüzde 100 almak istiyoruz. Niye almak istiyoruz, çünkü biz rant ve hırsızlık sistemini bitirmek istiyoruz. BDP'li belediyeler aracılığıyla artık emaneti halka teslim etmek istiyoruz" diye konuştu.

"Paralel devletten bahsedildikçe CHP'lilerin canı yanıyor"

Demirtaş, paralel devletten bahsedildikçe CHP'lilerin canının yandığını savunarak, şunları kaydetti:

"Biz paralel devlete, hırsızlık şebekesine ve hırsızlık yapan çetelere de karşıyız. İlginç bir şey var, ilginizi çekerim, bir hafta on gündür biz paralel devletten hesap sorulsun dedikçe en çok CHP'lilerin canı yanıyor. En çok onlar kendini savunuyor. Çünkü geçmişte paralel devlet onlar, eskiden derin devlet onlardı. Ben paralel devlet deyince onlar ayağa fırlıyorlar. Tamam anladık, şu anda eski derin devlet, eski ulusalcı derin devlet, yeni cemaatçi paralel devlet işbirliği yapmışlar. Dikkat edin, hiçbir CHP'linin ağzından 'paralel ve derin devlet hesaplaşsın' lafı duydunuz mu, söylemezler. Sen ana muhalefet lideri olarak bunun peşine düşmeyecek misin, sadece hırsızların peşine mi düşeceksin, olmaz. Burada ilkesizlik yapmamak lazım. Paralel derin yapılardan, derin hırsızlardan da hesap sorup ona yapışmak lazım. Eğer bu şekilde olursa bu ülkeye demokrasi gelir. Derin devlet düzeni var olduğu müddetçe bu ülkede demokrasi ve özgürlük olamaz. CHP ısrarla cemaatin kuyruğuna takılmış gidiyor. CHP ısrarla cemaatin değirmenine su taşıyor. Uzlaştılar, anlaştılar, neyin üzerine anlaştılar bilmiyoruz ama uzlaşılanın demokrasi olmadığından eminiz."

Demirtaş ve beraberindekilerin, yarın 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın yıl dönümü nedeniyle Uludere'ye gidecekleri bildirildi. - Şırnak

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Şerafettin Elçi Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title