Haberler

BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Tunceli'de

Demirtaş: "Biz, 30 Mart seçimleriyle artık eski devlet yönetme düzenini, belediye yönetme düzenini de değiştireceğiz"

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz, 30 Mart seçimleriyle artık eski devlet yönetme düzenini, belediye yönetme düzenini de değiştireceğiz" dedi.

Demirtaş, partisince Tunceli Kışla Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin sıradan bir seçim olmadığını belirterek, 5 yıl boyunca iradenin teslim edileceği bir seçim olacağı düşüncesiyle hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Verilecek her oyun önemli olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Verdiğiniz her oy, Dersim'in kimliğine, Dersim'in tarihine, kültürüne, direnişine denk bir mesaj içermelidir" diye konuştu.

" Dersim'i değiştirmek, Dersim'i dönüştürmek, siyasi partilerin işi de haddi de değildir" diyen Demirtaş, "Siyasi partiler, Dersim'e ancak hizmetkar olmaya gelebilir" ifadesini kullandı.

Tunceli'de belediyecilik hizmetlerinin BDP dönemiyle başladığını savunan Demirtaş, şunları söyledi:

"Bazı mahallelerde günlük 2-3 saat ancak su akıyordu. Dersim'in her tarafı pınar kaynar. Dersim bir ada gibi suyun ortasında ama Dersimli Kerbela'da gibi susuzdu. Şimdi nihayet her mahallemizde 24 saat su akıyor, 3 mahallemize sadece toplu taşıma, ulaşım vardı, şimdi 8 mahallemizin tamamında toplu taşıma var, ulaşım var, tıkır tıkır işliyor. Dersim'in 9 noktasından atık sular, kanalizasyon suları Munzur'a pompalanıyordu, şimdi Dersim'in bütün atık suları temizlendikten, biyolojik arıtmadan geçtikten sonra tertemiz su olarak Munzur'a bırakılıyor. Katı atık tesisi bir yıl sonra hizmete giriyor. Sadece belediyenin bir parkı vardı, şimdi belediyenin yaptığı 12 park var."

Tunceli'deki 11 bin 700 metrekare olan yeşil alanın BDP'li belediye ile 93 bin metrekareye çıkarıldığını ifade eden Demirtaş, "Elimizden gelen bütün hizmetleri belediyecilik adına yapmaya çalıştık. Sadece katı atık tesisini 22 milyon liraya yaptık. 10 milyonu hibedir, geri kalanın tamamı öz kaynakla yapıldı. Biz, AKP'den hiç güç almadık, hükümetten hiç destek almadık. Belediyelerimiz birbiriyle dayanışma gösterdi" diye konuştu.

Belediyenin makine parkının yenilendiğini dile getiren Demirtaş, "Elimizden ne geliyorsa, imkanlarımız neyse son kuruşuna kadar halk için harcamaya gayret ettik. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir cemevini belediye meclisi kararıyla imar planına yazdık, resmileştirdik. İlk defa burada cemevi resmi imar planında geçti. Dersim'i Dersim yapan, Dersim deyince akla gelen, onsuz Dersim'in hiçbir anlamı olmadığı Seyit Rıza'nın, pirin heykelini Dersim meydanına diktik" ifadesini kullandı.

"Dersim'i Dersimliler yönetecek, Dersim'le ilgili Dersimliler karar verecek" diyen Demirtaş, "Biz, 30 Mart seçimleriyle artık eski devlet yönetme düzenini, belediye yönetme düzenini de değiştireceğiz. Birileri bundan ürküyor, korkuyor ama yani halkın katıldığı, bütün karar alma mekanizmalarında kadınların, gençlerin, muhtarların, sivil toplum örgütlerinin daha güçlü olduğu bir belediye yönetimi inşa edeceğiz" şeklinde konuştu. - Tunceli

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Tunceli Munzur Dersim Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ASİ DERSİMLİdarkblue62@hotmail.com:

TUNCELİ BDP'YE OY VEREREK KEMAL KILIÇDAROĞLUNU MEMLEKETİNDE YENİK DURUMA DÜŞMESİNİ MEYDANLARDA KEYF İÇİNDE DİLLENDİRECEK RECEP TAYYİP ERDOĞANA O ZEVKİ YAŞATMAYACAKTIR.!! BİR RİZE BU SEÇİMDE EN AZ p İLE AKP DİYECEKSE BİR DERSİMDE KENDİ GENEL BAŞKANININ MEMLEKETİNDE YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMAYACAKTIR!!!

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title