Haberler

BDP Diyarbakır Milletvekili Tan Açıklaması

"Kendi siyasi geleceğiniz üzerine mi bir siyasi hesap yapacaksınız yoksa halkın yararı üzerine bir muhasebe içinde misiniz bunu ortaya koyma günüdür.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet düzenlemesini de içeren Torba Kanun'u onaylamasına ilişkin, "Kendi siyasi geleceğiniz üzerine mi bir siyasi hesap yapacaksınız yoksa halkın yararı üzerine bir muhasebe içinde misiniz bunu ortaya koyma günüdür. Bunu ortaya koyamazsanız bu muhasebeyi millet yapacaktır. Sizin de bir fonksiyonunuz yarın kalmayacaktır" dedi.

Tan, TBMM'de Diyarbakır'daki cezaevi inşaatına çeşitli hizmetler veren, ancak paralarını alamadıklarını ileri süren sektör temsilcileriyle basın toplantısı düzenledi.

Cezaevinin bölgedeki benzer yatırımların kapalı kapılar ardından yapılan ihalelerle belli müteahhitlere verildiğini, bu kişilerin de bölgeye hiç gelmeden, taşeronlar aracılığıyla işleri yürüttüğünü ifade eden Tan, büyük yolsuzluklar, haksızlıklar ve yarım bırakılan işlerle karşı karşıya kalındığını söyledi. Müteahhitlerin işi yapanların alacaklarını ödemediğini, ancak mağdur olanların muhatap bilemediğini öne süren Tan, kendisinin de ilgili bakanlıklara yaptığı başvuruların sonuçsuz kaldığını belirtti. Tan, AK Parti iktidarının göreve geldiği günden bu yana Kamu İhale Kanunun 160 kez değiştirdiğini, bunun sorunların önemli bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet düzenlemesini de içeren Torba Kanunu onaylamasını da değerlendiren Tan, internet düzenlemesinden rahatsız olan herkesin yüzünü Gül'e döndüğünü ve umutla onun yaklaşımını beklediğini, tavır koymasını istediğini söyledi.

Siyasi gelecek hesapları ile hareket etmenin hiç kimseye yakışmayacağına işaret eden Tan, "Sayın Cumhurbaşkanım her şey belli olduktan sonra sizin bir tavır ortaya koymanızı da toplum hiç ciddiye almayacaktır. Kendi siyasi geleceğiniz üzerine mi bir siyasi hesap yapacaksınız yoksa halkın yararı üzerine bir muhasebe içinde misiniz bunu ortaya koyma günüdür. Bunu ortaya koyamazsanız bu muhasebeyi millet yapacaktır. Sizin de bir fonksiyonunuz yarın kalmayacaktır" diye konuştu.

Hükümetin internet düzenlemesinde değişikliğe gitmesini de "skandal" ve "bakkal hesabı" olarak nitelendiren Tan, "Bu döner dolaşır Sayın Cumhurbaşkanını vurur siyaseten. Yanlışsa ve değiştirilecekse niye tasdik ettiniz? Kayserili tüccarların affına sığınıp, bir tabir olarak kullanıyorum bunu, Kayserili tüccar hesabıyla ülke yönetilmez" ifadesini kullandı.

Tan, bir gazetecinin "Bir televizyon kanalında Abdullah Öcalan'ın 1999 yılındaki açıklamalarında Şeyh Sait isyanının gerici bir isyan olduğunu söylediğine ilişkin görüntüleri vardı. Bununla ilgili değerlendirmeniz nedir?" sorusuna, "Abdullah Öcalan dün ne dedi bugün ne düşünüyor bunu kendisine soracaksınız. Ama bana sorarsanız Şeyh Sait hadisesi bir başkaldırıdır. Laikçi, Kemalist diktatörlüğe karşı Müslüman Kürtlerin şerefli bir başkaldırısıdır" karşılığını verdi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Abdullah Öcalan Abdullah Gül Diyarbakır Altan Tan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (2)

haluk borakhalukborak_21@hotmail.com:

altan tana sonsuz teşekürler eyer tüm türkiyenin milet vekilleri sizin gibi halkını vatandaşını miletini vatanını korursa türkiye cumhuriyetinde sorun kalmazdı ama neyazık ki çok milet vekilerimiz koltuk sevdasından biz halkı vatandaşı unutmuşlar saygılar

0
0
yanıtYanıtla
bunyamın kocerkocer777@hotmail.com:

dogru soyluyorsunda bu dogrular bır turlu hayata gemıyo dogruların yanı ınsanlın kabul lendı dogruları yayalım bu dunya herkese bır ekmek bır barınak verır olculu bolusumco kanat kar olursak selamlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title