Haberler

BDP Diyarbakır'da Seçim Projelerini Açıkladı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, seçim projelerini açıkladı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, seçim projelerini açıkladı.

BDP Diyarbakır'da seçim projelerini anlattı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, düzenledikleri toplantıyla seçim projelerini tek tek sıraladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu'nda düzenlen toplantıya BDP'nin Diyarbakır'da 18 eş başkan adayları, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, iktidarı halk ile paylaşmak için yönetime aday olduklarını belirterek, "Bu yerel seçimlerde öz yönetimle özgür kimliğe sloganıyla seçimlere giriyoruz. İddiamız, halkımızın öz gücünden kaynaklanıyor. Halk ile birlikte yönetimlere adayız. Biz, iktidarlaşmak amacında değiliz. İktidarı halkla paylaşmak için yerel seçimlere gidiyoruz" dedi.

Beştaş'ın konuşmasından sonra söz alan BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, projelerini anlattı. 15 yıldır halkla birlikte bu kente, bu coğrafyaya hizmet etmeye çalıştıklarını anlatan eş başkan adayları, geçmiş dönemde bu şehre katkı sunan, bu şehrin çalışmalarında yer almış herkese teşekkür ederek, projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Birinci önceliğimiz elbetteki demokratik yönetim mekanizmalarıdır. Bunu temel başlıklar olarak 3 noktada ifade edebiliriz. Birincisi yeni yasayla birlikte Diyarbakır'ın artık bir parlamentosu var. Etkin bir kent parlamentosu oluşturmayı hedefliyoruz. İkincisi tüm toplumsal örgütlenmelerin bu karar mekanizmalarında etkin bir şekilde yani fikir aşamasından uygulama aşamasına kadar en aktif şekilde yer almasını hedefliyoruz. Üçüncüsü de özellikle büyükşehir belediyelerin son derece bürokratik mekanizmalarını şeffaflaştırıp, sadeleştirip halkın sorunlarını ifade edip çözebileceği bir yönetim anlayışını planlıyoruz. Kent parlamentosu hepinizin bildiği gibi Diyarbakır'ın 17 ilçesinden seçilecek meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte oluşturulacak. Ama sadece seçilmiş meclis üyeleri değil tüm toplum dinamiklerinin katılımına açık hale getirilecek. Özellikle meclis komisyonları bir yerel parlamentodaki kabin uygulaması gibi etkin yürütme organları haline getirilecek. Yine belediyelerde çok fazla başvurulmayan ama önemli oranda kentin gündemini ilgilendiren ve belli bir bütçeyi aşan uygulamalarda mutlak surette referandum uygulamasına gidilmesini planlıyoruz. ve tabii ki bunu bütün Kürdistan, Türkiye, dünya biliyor, tüm hizmetlerimizi çok dilli olarak yürüteceğiz. Bu şehirde bir kişinin bile kullandığı bir dil varsa, o dilde hizmet yapacağız. Tüm çalışmalarımıza ve faaliyetlerimizde özellikle Kürtçe'ye ağırlık vereceğiz."

KADIN ÇALIŞMALARINI YÜRÜTEN DAİRE BAŞKANLIĞI KURULACAK

Belediye yapısında idari değişikliklerin yapılacağını kaydeden Kışanak ile Anlı, kadın daire başkanlığı ve yerel ekonomiyi güçlendirme gibi çeşitli birimler oluşturacaklarını belirterek, "İlçeleri de kapsayacak bir şekilde ulaşım, tarihi, kültürel ve turizm, Dicle havzası koruma, Karacadağ koruma, yerel ekonomi, kent bilgi sistemlerinde mastır planları hazırlayacağız hafif raylı sistem artık Diyarbakır'ın bir hayali oldu, biz bu hayali yerine getireceğiz. Bu konuda açık ve net konuşuyoruz. Biz hafif raylı sistemi önümüzdeki 5 yıl içerisinde birinci etabını bitireceğiz. Yeni bir idari yapı öngörüyoruz. Bu kapsamda Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığını kuracağız. Bu daire başkanlığı kendi alt birimini kuracak. Kentimizin ekonomik rezervlerinin etkili kullanılması, tarım ve hayvancılık desteklenmesi, sanayileşme ve güçlendirilmesi, işsizlik ve yoksulluğun önlenmesi, alternatif modern alanları geliştirilmesi gibi konularda çalışmalar yürütülecek. Diyarbakır Cezaevi'nin mutlaka müzeye dönüştürülmesi gerekiyor. Halkın büyük bir bölümü bu konuda hem fikirdir. Biz sadece bu kararın takipçiliğini yapacağız. Kadın çalışmalarımızı bir sosyal hizmet değil, bir eşitlik ve özgürlük hareketi olarak çalışılmasını planlayacağız. Yeni idari yapımızda, kadın çalışmalarını ayrı bir daire başkanlığı altında toplayan idari bir yapılanma öngörüyoruz." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Meral Danış Beştaş Fırat Anlı Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title