Haberler

BDP'den Fevzioğlu'na Eleştiri

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu’nun Ergenekon ve Balyoz davası kapsamında ortaya attığı yargılama formülünü eleştirerek, “Fevzioğlu’nun bu formülü ve önerisi bizi bağlamıyor.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu'nun Ergenekon ve Balyoz davası kapsamında ortaya attığı yargılama formülünü eleştirerek, "Fevzioğlu'nun bu formülü ve önerisi bizi bağlamıyor. Fevzioğlu, Ergenekon'un avukatlığını yapan ve ağabeylerini kurtarmaya çalışan bir formül peşinde" ifadelerini kullandı.

Beştaş, BDP Diyarbakır İl Başkanlığında gazetecilerle bir araya geldi. Beştaş, Fevzioğlu'nun Türkiye Barolar Birliği Başkanı sıfatı ile Cumhurbaşkanı, Başbakan, ana muhalefet ve kendileriyle de görüşme talebinin olduğunu söyleyerek, "Ergenekon ve Balyoz davası kapsamında bir yargılama formülü geliştirmiş. Aslında bir kere Fevzioğlu'nun bu formülü ve önerisi bizi bağlamıyor. Hiçbir şekilde biz Barış ve Demokrasi Partisi olarak bu önerinin arkasında değiliz. Ayrıca siyasetçi kimliğimin yanında hukukçu kimliğimle de söylüyorum, Metin Fevzioğlu on binlerce Kürt avukatı da temsil etmiyor. O kendi kişisel düşüncelerini, Ergenekon'un avukatlığını yapan ve ağabeylerini kurtarmaya çalışan bir formül peşinde çünkü Fevzioğlu'nun önerilerinde eşit objektif bir hukuki yaklaşım ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir yaklaşım söz konusu değil" ifadelerini kaydetti.

Ergenekon ve Balyoz davalarının Türkiye'de hak ettiğinden daha fazla üzerinde tartışılan davalar olduğunu savunan Beştaş, "Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin formül getirilirken binlerce Kürt tutsağın, öğrencinin, avukatın ve basın mensubunun, hukuksuz bir şekilde yargılanan kitlelerin büyük bir nüfusunun hiçbir şekilde Türkiye Barolar Birliği tarafından dile getirilmemesi tam anlamı ile çifte standart ve birilerini koruma, kollama yaklaşımıdır. Onun amacı Ergenekon ve Balyoz davasında yargılanan generalleri, eski genelkurmay başkanını ve diğerlerini kurtarma çabasıdır" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Meral Danış Beştaş Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title