Haberler

BDP'de Hakan Fidan Ayrılığı

Güncelleme:

BDP Grup Başkanvekili Buldan'dan, BDP Muş Milletvekili Sakık'ın "Fidan ve ekibini kutluyorum" sözüne ilişkin "Katılmıyorum" çıkışı geldi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın "Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum" sözüne ilişkin, "Katılmıyorum. Teşekkür edilmesi gereken yerler farklı yerlerdir" dedi.

15 MADDELİK 11 MADDESİ KABUL EDİLDİ

 BMM Genel Kurulu'nda, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Kanunu'nda değişiklik yapan 15 maddelik teklifin 11 maddesi kabul edildi.

"OSLO'DAN BAŞLAYAN, İMRALI'DA DEVAM EDEN SÜRECE KARŞI ÇIKILDI"

Teklifin görüşmeleri sırasında önergesi üzerinde söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, ulusalcı ve milliyetçi cephenin bu teklife neden karşı durduğunu bildiklerini söyledi. Sakık,  Oslo'dan başlayan, bugün İmralı'da devam eden sürece karşı çıkıldığını ifade etti.

Sakık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"EĞER MİT BU KONUDA  GÖREV ÜSTLENMİŞSE..."

"Sürekli şerefsizlikle insanlar itham ediliyor. 'Kim görüştüyse şerefsizdir' diyor. Biz görüşüyoruz, biz şerefli insanlarız. Eğer MİT bu konuda görevlerini üstlenmişse ve ilk kez MİT bu süreci götürüyor ve saldırıya maruz kalıyorsa biz buna seyirci kalmayız. Ben, Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum. Bakın, bir yıldır bir çatışmasızlık süreci yaşanıyorsa ve burada MİT'in bir katkısı varsa bundan büyük bir mutluluk da duyarız  Eğer Öcalan, MİT bu görüşmelerde, bir yıldır bu topraklarda kanın akmasını engellemişse, ölümü durdurmuşsa, eğer bu noktada barışımıza katkı sunulmuşsa, bu parlamentonun üstlenemediği görevi bunlar üstlenmişse bizim, bunlara teşekkür etmemiz lazım."

Başka bir madde üzerinde ise BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan söz aldı.

BULDAN: MİT'İN ŞAİBELİ BİR KURUM OLDUĞUNUN ALTINI ÇİZERİM

Buldan, Meclis Genel Kurulu'nda MİT Teklifinin 10. maddesi üzerinde verilen önergede yaptığı konuşmada, Sakık'ın sözlerine işaret ederek, "MİT'in şaibeli bir kurum olduğunun altını çizmek isterim. Milletvekilimiz Sayın Sırrı Sakık'ın ifade ettiği MİT'e, özellikle Hakan Fidan'a teşekkür ediyorum ifadesine ben katılmıyorum. Roboski olayı ortada iken, Lice olayı ortada iken bizim MİT'e teşekkür etme gibi bir hakkımız yoktur. Ben inanıyorum ki Sırrı Sakık arkadaşımız da bir yanlış anlamadan kaynaklı MİT'e teşekkürlerini sunmuştur. Teşekkür edilmesi gereken yerler farklı yerlerdir" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Pervin Buldan Hakan Fidan Sırrı Sakık Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

kwkw@hotmail.com:

Her yorumumda söylüyorum yine dile getireyim BDP demokrasini en iyi uygulandığı parti konumunda herkes fikrini belirtiyor birileri gibi tek adam tarafından yönetilmiyor ya da adamın biri bi kenara geçip herkese el öptürmüyor

43
30
yanıtYanıtla
Çorumluyum Komutanımgultekinokfidan@hotmail.c:

Vay be demokrasi anlayışına hayran kaldım aynı amerikanın demokrasi getirmesi gibi ırak'a ortadoğuya .

yanıt0
yanıt0
Nihat Atinnihatatin@hotmail.com:

bdp de mi demokrasi :)yahu bdp gibi faşist oluşumlarda demokrasi nin özgürlüğün kırıntısını bulamassın ve bulamamalısın yapılanmaları buna uygun değil hangi demokrasi ile osman baydemiri diyarbakırdan başkan adayı göstermedi halk mı istemedi :) komik sinizn çok komikbu pervin buldan hanım da işte kendince saçmalamış genel olarak sırrı beye düşerdi saçmalamak şimdi de pervin hanım saçmalamış böyle bu işler en sonunda kürt de türk de arap da hep bir olacak az bekleyin dünya tarihinde öyle 50 sene 100 sene uzun zamanlar değil ALLAHIM MÜSLÜMANALRA YARDIM ET BİR VE BİRLİK İÇİNDE KALSINLAR BİRBİRLERİNE DÜŞMESİNLER İNŞALLAHGÜLSÜN ARIK MÜMİNLERİN YÜZÜ HAYIRLISI İLE

yanıt0
yanıt0
kwkw@hotmail.com:

Bazı arkadaşların zoruna gitmiş .. Siyasi görüşün ne olursa olsun at gözlüğünü çıkarıp bak .. Kadın vekil sayısı eş başkan yöntemi vekillerin farklı söylemleri ... Ne erdoğan gibi tek adam .. ne o bahçeli gibi sözde aadet olan kendinden büyüklere el öptürme .. ne de kılıçdaroğlu gibi sabah akşam demokrası adalet hak hukuk diyip işine gelemeyen haksızlklarda susmak .. Bu parti yeri geldi cemaati savundu yeri geldi geziyi savundu mazlum olan kimse onu savundu kendisi için değil herkes için hak adalet eşitlik istedi yani ülkücü içinde hizbullahçı içinde laik içinde muhafazakar içinde kominist içinde ..

yanıt0
yanıt0
47kerboran1990@hotmail.com:

ağzınızda Salyalar akmasın BDP BİR TEKTİR

25
34
yanıtYanıtla
Kürt kardeşimebdp nin iç yüzü:

Bdp kürt halkını savunuyor gibi görünüyor ama bugün cemaat dediğimiz fetullah gulen örgütü gibi, nasıl bu yapı islami cepheyi zayiflatiyorsa bpd de kürtlerin aleyhinde çalışmaktan ileri gidemiyor

26
25
yanıtYanıtla
seraocean.woman@hotmail.com:

Pervin hanim siz mite nasil saibeli kurum diyorsunuz ,hangi hukuk ve hangi ulke adina konusuyorsunuz siz ne zaman nefret ya da negatif konusmalari birakip da yapici konusmaya baslayacaksiniz ....

28
20
yanıtYanıtla
xxxkarambol8080@mynet.com:

Burdaki yorumcuların hepsi pkk senpatizanı

29
17
yanıtYanıtla
cccvgh@yahoo.com:

aynı zamanda yorum yazmaya bu kadar meraklı olmaları ve tarzları sinsi örgütlenmenin sivil tabanda ne kadar yayıldığını motivasyonu ve gelinen noktayı gösteriyor

yanıt0
yanıt0
Huseyinrestaurangkkt@hotmail.se:

Ve gurur duyuyoruz!

yanıt0
yanıt0
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title