Haberler

BDP Bismil Salat'ta Miting Düzenledi

Güncelleme:

BDP seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Salat Beldesi'nde miting düzenledi.

BDP seçim çalışmaları kapsamında Bismil'in Salat Beldesi'nde miting düzenledi. Mitinge Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP Bismil İlçe Başkanı Tufan Tunç, Diyarbakır Belediye Eş Başkan Adayı Fırat Anlı, Bismil Belediye Eş Başkan Adayı Cemile Eminoğlu ile Resul Sarı'nın yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Bismil İlçe çıkışında bir araya gelen ve aralarında Belediye eş başkan adaylarının da bulunduğu yüzlerce araçlık konvoy taşıdığı BDP flamalarıyla Salat beldesine doğru hareket etti. Yol bolunca karşı yünden gelen araçlar kornalarla destekte bulunurken, yol güzergahında bekleyen yurttaşlar ise desteklerini sundu. Salat Beldesi seçim bürosunun önünde bekleyen binlerce yurttaş belediye eş başkan adayların bulunduğu konvoyu karşıladı.

Mitingde konuşan Bismil Belediye Eş Başkan Adayı Cemile Eminoğlu, Kürt halkının tüm dünya halkları gibi kendi dili, kültürüyle yaşamak istediğini belirterek, "Kürt halkı Özgür bir kimlikle, özgür bir vatanda yaşamadığı sürece mücadelemizi sürdüreceğiz. Belediyeler halkımızın elindedir. Belediyeleri kazanalım diye bir derdimiz yok. Bizim derdimiz mücadelemiz özgürlüğümüzdür" dedi.

"ÖNDERLİĞİMİZ ZİNDANLARDA OLDUĞU BİR ÖZGÜRLÜĞÜ ASLA KABUL ETMİYORUZ'

Daha sonra söz alan Diyarbakır İl Eş Başkan Adayı Zübeyde Zümrüt ise AKP veya başka partilerin kendi muhatapları olmadıklarını belirtti. Zümrüt, "30 Mart Kürt halkı için bir referandumdur. Bir Özgürlüktür. Ama Önderliğimiz zindanlarda olduğu bir özgürlüğü asla kabul etmiyoruz. Bizim özgürlüğümüz önderliğimizin özgürlüğüdür. Ya önderliğimizi özgür bırakacaklar ya da bu halk kendi önderliklerini özgürleştirecektir" dedi.

ANLI: BİZE GÖRE SEÇİM BİTMİŞTİR

Miting alanında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Fırat Anlı, Diyarbakır'daki görkemli Newroz coşkusuna değinerek, herkesin Newroz bayramını kutladı. Anlı, "Bize göre seçim bitmiştir. Halk kararını dün Amed Newroz'unda açıkladı. Yapılacak yerel seçimler için artık konuşmak istemiyorum, halkımıza yapacağımız hizmetleri ve projelerimizi aktarmak istiyorum. Halkımız, analarımız, imamlarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız bizim yanımızda, yerini aldı. Onların yanında ise Emniyet, Kaymakam, Vali onların yanında yer almış. Kürt halkının birlik ve beraberliğine söyleyecek tek bir söz kalmadı. Kürt halkı dört taraftan bir olmuş, onurlu bir yaşam için yürüyor. Yolunuz açık olsun. Biz tüm köylerimizde mahallelerimizde hizmet edeceğiz. Beldelerimizde belediyeleri kapandı diye üzülmesin biz sizlere çok daha iyi hizmetler getireceğiz. Durmadan gece gündüz çalışacağız" dedi.

AYDOĞAN KORUCULARA SESLENDİ

Ardından söz alan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da, Bismil'in özgürlük mücadelesindeki önemine değindi. Aydoğan, "Biz burada AKP'yi ve tüm sistem partilerini tabela partisi haline getirmeliyiz. Kendi yönetimlerini oluşturmak için bile tek bir yurttaşı bulamasınlar. Bismil yüzde doksan oy çıkaracak çünkü bu alanda ağırlıkta analar var. Ben burada AKP'ye oy verenlere sesleniyorum. AKP çözümü sağlayacak diye ümit edip oy verenler. Yanılıyorlar. Bir çözüm olacaksa bu mücadeleyle olacaktır. Eğer barış gelecekse bu halkın mücadelesi barışı getirecektir. Ben burada koruculara da seslenmek istiyorum, gelin halkınızın yanında yer alın" dedi.

Yapılan mitingin ardından belediye eş başkanları ve beraberindeki heyet Salat Beldesi'nde bir aileye taziye ziyaretinden bulunduktan sonra beldeden ayrıldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Zübeyde Zümrüt Nursel Aydoğan Diyarbakır Bismil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title