Haberler

BDP Batman Belediyesi Başkan Adayı Özdemir Kimdir?

Güncelleme:

BDP'li delegelerin yaptığı temayül seçimlerinde BDP Batman Belediye Başkan Adayı Sabri Özdemir birinci seçildi.Peki Sabri Özdemir kimdir?

Sabri Özdemir 1972 yılında Batman'da doğdu ve uzun bir süre yurt dışında kaldı.1989 yılından HEP bünyesinde çalışmalara katıldı.1990′da Batman Gençlik Örgütlemesinde aktif çalıştı.1991 yılında, genel seçimlerde seçim çalışmalarında aktif görev aldı.

1992 yılında demokratik çalışmaları terörize edilerek, hakkında soruşturma sonucu takibata uğradı, hakkında yakalama kararı çıktı.sonra Avrupa'ya gitmek zorunda kaldı.Almanya Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Bielefeld şehrinde ikamet etti. Kurdistan Centrum Derneğinin çalışmalarında aktif çalıştı, çalışmalarının nedeni ile 1995 yılında tutuklandı, 4 yıl Cezaevinde yattı.

1999 yılında Türkiye'ye dönüş yaptı ve 2005 yılına kadar geçen sürede dernek çalışmalarının yanı sıra yerel işletmecilik yaptı.Türkiye'ye dönüş yaptıktan sonra iş hayatına atıldı. İstihdam sağlama imkanı yüksek olan hizmet sektörü yatırımları tercih etti.

Bu kapsamda, özel güvenlik alanında nitelikli iş gücüne sahip kursiyer ve sayısı 100′ü aşan, özel güvenlik elemanı istihdam ettirdi.İnşaat ve madenciliğin yanı sıra ekip ve birliktelik ruhuna inanan, bireyselcilikten uzak eleman yetiştirdi. 200 kişiye iş ve çalışma imkânı sağladı evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabri Özdemir Türkiye Batman Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title