Haberler

BDP, Başvuru Süresini Uzattı

Güncelleme:

BDP belediye başkan aday adaylık başvuru süresini aday adaylarının yeni başvuru talepleri nedeniyle 10 Kasım'a kadar uzattı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) belediye başkan aday adaylık başvuru süresini aday adaylarının yeni başvuru talepleri nedeniyle 10 Kasım 2013 tarihine kadar uzattı.

BDP Bingöl seçim komisyonu, 30 Ekim'de son bulan adaylık başvuru süresinin 10 Kasım 2013 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Seçim komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Merkezi komisyonumuz seçim hazırlıklarının çok büyük eksiklikler yaşanmadan ilerlediğini tespit etmiştir. Bunun yanında yerel seçim çevrelerinin hazırlıkları kimsi farklılıklar gösterse de genel seçim takvimimiz işlemektedir. Yapılan eğilim yoklamaları ve ön seçim çalışmaları, hazırlık anlamında halkımızın ve toplumumuzun eğilimini açığa çıkaracaktır. Bu sonuçlar tek bir seferde kesinleşemeyecek, zaman içerisinde sonuca doğru gidecektir. Tüm seçim bölgelerinde adaylık süreçlerinin sonuçlanması elbette beklenemez. Kimi seçim bölgelerinde bu süreçler olgunlaşmışken ve belli bir doygunluğa ulaşmışken, kimi yerlerde başvuru yapmak isteyen ve bu göreve talip olmak isteyen aday adayları hala merkezi komisyonumuza taleplerini iletmektedirler" denildi.

Merkezi komisyonun tartışmaları, il ve ilçe seçim komisyonlarının önerileri ve aday adaylarının yeni başvuru talepleri nedeniyle belediye başkanlığına aday adayı başvuru süresinin 10 Kasım 2013 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldığı kaydedilen açıklamada, "Bingöl Yayladere ilçesinde adaylık çalışması sonuçlanmış ve bu merkezi uygulamanın dışında kalmıştır" ifadelerine yer verildi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title