Haberler

Diyarbakır'da İkisi Asker 3 Kişiye Linç Girişimi

Güncelleme:

Silvan ilçesinde 2 uzman çavuş ile 1 öğretmenin BDP'nin afişini yırttığı iddiaları ilçede gerginliğe neden oldu.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 2 uzman çavuş ile 1 öğretmenin BDP'nin afişini yırttığı iddiaları ilçede gerginliğe neden oldu. BDP'li grubun linç girişiminden bir lokantaya sığınarak kurtulan ve polis tarafından gözaltına alınan uzman çavuşlarla öğretmen, emniyette ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Silvan'daki Diyarbakır Caddesi üzerinde 2'si uzman çavuş ve 1'i öğretmen 3 kamu görevlisinin, partilerine ait seçim afişini yakmaya kalkıştıklarını ileri süren BDP'li grup tepki gösterdi.

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN KAZA YAPTILAR

Toplanan kalabalığın saldırısından korkup araçlarına binerek kaçmaya çalışan 3 kişi, panikle bir araca çarparak kaza yaptı.

BDP'Lİ GRUP LİNÇ ETMEK İSTEDİ

Araçtan inip bir lokantaya sığınan 3 kişi, iddiaya göre BDP'li grup tarafından linç edilmek istendi. BDP İlçe Başkanı Kerem Canpolat ve bu partinin başkan adayları olay yerine gelerek kalabalığı yatıştırmaya çalıştı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Gelen polis ekibi tarafından sığındıkları lokantada gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek soruşturma başlatıldı. BDP yöneticilerinin şikayetçi olduğu uzman çavuşlarla öğretmen, suçlamayı reddederken, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, BDP'lilerin gözaltındaki 3 kişinin afişleri yakmaya çalıştıklarını, bazı görgü tanıklarının ise afiş yakma girişimi olmadığını belirtti. Soruşturma yapıldığını belirten Sönmezay, "Bölgedeki mobese ve güvenlik kameralarının görüntüleri incelendikten sonra olayın gerçek yüzü ortaya çıkacak" dedi.

BDP'DEN 'PARELEL YAPI' SUÇLAMASI

BDP İlçe Başkanı Kerem Canpolat ise, bazı kesimlerin seçim öncesi Silvan'ı karıştırmak istediğini belirterek, "2 uzman çavuş, 1 öğretmen ve ismini şimdi vermediğimiz bir başka kişi, belediye binasının önünde eş başkan adaylarımızın posterleri ve bayraklarını yakmışlar. Biliniyor ki bu renkler için binlerce insanımız ölmüştür. Öncelikle bu olayı kınıyoruz. Bu olayı yapanlar, Silvan'ın karışmasını istiyor. Halk hareketine, partisine sahip çıkıyor. Bu insanlar da bundan rahatsız oluyor. Eminiz ki bu olayın içinde paralel devletin, cemaat, tarikat ve kirli devletin parmağı var. Bu yüzden arkadaşlarımız bu insanları yakalamıştır. Onları emniyete teslim ettik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Silvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (153)

SİLVANLIfarqin.hidayet_21@hotmail.com:

1.bu pislikler gece bdp posterini yakmaaya çalışırken suç üstü yakalanıyorlar2.kaçmaya çalışırken kaza yapıp halk tarafından yakalanıyorlar3.polisin kimseyi linçten kurtardğı falan yok sağduyulu halk kendisi polis çağırıp teslim edıyoryani o şerefsizler o gece deşifre edilmezse çok büyük ihtimalle bu gün 2 parti karşı karşya gelir belkide kan dökülürdü zaten istedikleride bu KİMSE KUSURA BAKMASIN BDP GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

35
39
yanıtYanıtla
AZITANLARayca234@hotmail.com:

HEHEHEHE BİZDE İNANDIK MASALLARA DEVAM SÜREKLİ ANLATIN DURUN.SİZE KÜFÜRDE ETTİLER.ARKADAŞLAR BAYAN ÖĞRETMEN OLDUĞU İÇİN HUSUMETLERİ VARDIR KIŞKIRMIŞLARDIR.İNANMIYORUM BEN PAÇAVRANIZI YIRMAM SİZİ YIRTARIM PİSLİK MAHLUKLAR. KOLONİ HALİNDE DOLAŞIR BUNLAR.HEP BİRİLERİYLE HUSUMETLERİ VARDIR KEKOLAR

yanıt0
yanıt0
KIVILCIMyasemin234@hotmail.com:

ATATÜRK GERÇEKLERİ ÇOK ÖNCEDEN GÖRMÜŞ RUHU ŞAD OLSUN

41
21
yanıtYanıtla
serkan turğutkral25-25@hotmail.com:

oğlub bıraz insanlıkta nesıbınızı alın insan bu kadar geri zakalı olunmaz barbar turklar

yanıt0
yanıt0
metehanazeriozbek@mynet.com:

paçavraları yırtsa ne olur ki

28
31
yanıtYanıtla
Vatan Severccc@hotmail.com:

Haberi iyi okuyun Türk gençliği...! Afişleri yırtıldı yakıldı diye linç edeceklermiş. Senin BAYRAĞIN yakılırken Sen ne yaptın Eyyyy Türk Genci, Sedace seyrettim diyorsan gelecekte düşeceğin durumdan kimseyi sorumlu tutamazsın....!

37
18
yanıtYanıtla
YURT SEVERsdfs@thth.com:

Yürü MAL koçoğlu kim tutar seni :))) 7 sülaleniz gelse gücünüz yetmez artık. Birbirinizi kırar etrafınızda uçuşan leş kargalarına yem olursunuz.

yanıt0
yanıt0
leylaaliyn8@bp.com:

14 yaşında vurulan Berkin’i“Yüzü poşulu terörist” diye suçlarken kaplan kesilen iktidar,50 bin kişinin katili Apo’yu görünce süt dökmüş kediye dönüyor...

10
44
yanıtYanıtla
kara alikaraali@yahoo.com:

ahlaksiz @Leyla her halde 20 bin kiside iktidarin terörü durdurdugundan sonra ölenlerdir! 50binde nerden cikariyorsun hayal dünyan bayagi genimis. Basbakan hakli 14 Yasinda bir cocugun ilgi alana baska olmali idi cocuga yazik, esasen ona örnek olamiyan ailesini onun yerin feda edilmeli idi.

yanıt0
yanıt0
musa dalkılıçpolat.cancan@hotmail.com:

senin genel başkanında terör çıktı o adamın neler yaptığını ortaya çıkarsalar apo nun bir parmağı bile etmez.

yanıt0
yanıt0
Tüm 153 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title