Haberler

Bddk, Eurobank Tekfen Hisselerinin Burgan Bank'a Devrine İzin Verdi

BDDK, Eurobank Tekfen hisselerinin yüzde 99 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Eurobank Tekfen hisselerinin yüzde 99.26'sının Burgan Bank'a devrine izin verdi.

BDDK, Eurobank Tekfen hisselerinin yüzde 99 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Eurobank Tekfen hisselerinin yüzde 99.26'sının Burgan Bank'a devrine izin verdi. BDDK, Burgan Bank'ın EFG Finansal Kiralama A.Ş.'de dolaylı olarak pay sahibi olmasını da karara bağladı.

BDDK'tan yapılan açıklamada, Kurul'un Eurobank Tekfen hisselerinin yüzde 99.26'sının Kuveyt devletinde mukim Burgan Bank S.A.K.'ya devrine izin verilmesine ilişkin Kurul Kararı ile ilgili bilgi verildi. Açıklamada, Kuveyt devletinde mukim Burgan Bank S.A.K.'nın, Eurobank Tekfen hisselerinin yüzde 99.26'sını devralabilmek için 5411 sayılı Bankacılık Kanunu çerçevesinde Kuruma yaptığı izin başvurusuna ilişkin olarak şu bilgilere yer verildi:

"Yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde; Eurobank EFG Holding'in bankadaki doğrudan paylarının yüzde 70'ten yüzde sıfıra ve Tekfen Holding'in Bankadaki doğrudan paylarının yüzde 29.26'dan yüzde sıfıra gerileyerek paylarının kalmaması ve Kuwait Projects Company Holding K.S.C.'nin yüzde 59.59, United Gulf Bank B.S.C.'nin yüzde 17.72, Al Futtooh Holding Company K.S.C.'nin yüzde 26.59, United American Real Estate Service CO'nun yüzde 10.86, Sheikh Nasser Sabah Al Ahmad Al Jaber Al Sabah'ın yüzde 14.35, Sheikh Hamad Sabah Al Ahmad Al Jaber Al Sabah'ın yüzde 14.92 ve Sheikha Shuokh Mohamed Abdul Aziz Al Sabah'ın yüzde 14.92 oranında bankada dolaylı pay sahibi olması sonucunu doğuran banka hisselerinin yüzde 99.26'sının doğrudan Burgan Bank S.A.K.'ya devrine karar verildi.

Ayrıca, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde Burgan Bank S.A.K.'nın EFG Finansal Kiralama A.Ş.'de dolaylı olarak pay sahibi olması karara bağlandı." - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu Burgan Bank Kuveyt Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title