Haberler

BDDK Çalışanlarının Fetö Davası Başladı

FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı Bylock’u kullandıkları gerekçesiyle tutuklanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çalışanı 21 sanığın yargılanmasına başlandı.

FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı Bylock'u kullandıkları gerekçesiyle tutuklanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çalışanı 21 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çalışanlarından FETÖ'nün haberleşme ağı 'Bylock'u kullandıkları tespit edilen 3'ü kadın 21 tutuklu sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.

İstanbul 25.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve cuma gününe kadar sürmesi beklenen duruşmada 21 tutuklu sanık ve avukatları ile sanık yakınları salonda hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle sanık savunmalarına geçildi. Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan Aytunç Bakır, FETÖ üyeliği suçlamasını kabul etmediğini ve Bylock kullanmadığını belirterek, "Burada bir kişi telefonunun internetini ortak kullanıma açsa, başka bir kişi bağlanabilir. Bağlandığı internetle girdiği sitelerin kayıtlarını internetini paylaşan şahsın telefonunda görebilirsiniz. Şifrenizi vermeseniz bile şifre kırma işlemi çok kısa sürer. Ben bylock kullanıcısı değilim, idari soruşturmaların hiçbirine konu olmadım. Terör örgütünün okullarına katılmadığım ortadadır, hiçbir yayınlarına üye veya ortak olmadığım ortadadır. Örgütün hiçbir yapısıyla alakam yoktur, örgüt adına eylemde bulunmadım. Kaçma şüphem olmadığımdan ve saydığım deliller doğrultusunda tahliyemi talep ediyorum" dedi.

BDDK'da 2014 yılında çalışmaya başladığını söyleyen sanık Arif Özoğlu, "Bylock kullandığım ve terör örgütü üyesi olduğum iddia ediliyor. Eğer kullanmış olsaydım Siber Suçlar İnceleme Raporunda ortaya çıkardı. Suçlamaları kabul etmiyorum. Üzerime atılan diğer suç örgüt hiyerarşisinde yer aldığım, alttaki ve üsttekilere bilgi taşıdığım yönündedir. Bunların somut bir delili yoktur. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sanıklardan Bayram Çakır, FETÖ ile bir bağlantısı olmadığını öne sürerek, " Örgütün organizasyon ve etkinliğine katılmadım, şahıs veya kurumlarından burs yardımı almadım, örgüt liderinden talimat almadım. Bugüne kadar kimsenin adına mobil hat kullanmadım, yıllardır kendi adıma olan aynı numarayı kullanıyorum, eğer örgüt üyesi olsaydım dikkat çekmemek için sürekli telefon numaramı değiştirmem gerekirdi. Eğer programı yüklemiş olsaydım, örgüt mensuplarının telefonlarına defalarca format attığı gibi benim de format atmam veya telefonumu yenilemem gerekmez miydi? Tutukluluk halimin sona erdirilmesini, beraatimi talep ediyorum" şeklinde konuştu.Duruşmaya sanık savunmalarıyla devam ediliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title