Haberler

BDDK, Bank Asya'yı İzlemeye Aldı

Güncelleme:

BDDK, imtiyazlı hisselerinin satış görüşmelerinden sonuç çıkmayan Bank Asya'yı yakın izlemeye aldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya'nın, Bankacılık Kanunu'nun "kısıtlayıcı önlemler" içeren 70. maddesi kapsamına alınmasına karar verdi.

Buna göre Kurul, Bank Asya'dan yönetimi ve hissedar yapısını değiştirmesini isteyebilecek.

70. MADDE KAPSAMINA ALDI

BDDK son toplantısında bank asya'nın durumunu görüştü ve bankayı 70. madde kapsamına aldı.

Söz konusu maddede banka tarafından düzeltici ve iyileştirici önlemlerin alınmaması veya alınan önlemlere rağmen sorunların giderilememesi ya da bu tedbirlerin alınması durumunda dahi sonuç alınamayacağının belirlenmesi halinde Kurul, bankadan şu kısıtlayıcı tedbirlerinden bir ya da birkaçının alınmasını isteyebiliyor:

70. MADDE NELERİ KAPSIYOR?

"- Faaliyetlerini, faaliyet türleri itibarıyla tüm teşkilatını veya gerekli görülecek yurt içi veya yurt dışı şubelerini veya muhabirlerle ilişkilerini kapsayacak şekilde kısıtlaması veya geçici olarak durdurulması,

- Kaynakların toplanması ve kullandırılmasına ilişkin olarak faiz oranı ve vade kısıtlamaları da dahil olmak üzere, her türlü sınırlama ve kısıtlama getirmesi,

- Yönetim kurulu da dahil olmak üzere genel müdür, genel müdür yardımcıları, ilgili birim ve şube yöneticilerinin bir kısmını veya tamamını görevden alması, görevden alınan kişilerin yerine atanacak veya seçilecek kişiler için Kurumdan onay alınması,

- Sigortaya tabi mevduat veya katılım fonu tutarını aşmamak ve yeterli teminatı hakim ortakların hisse senetlerinden veya diğer mal varlıklarından karşılanmak üzere uzun vadeli kredi sağlaması,

- Zarar doğurduğu tespit edilen faaliyetlerinin sınırlandırılması veya durdurulması, verimi düşük veya verimsiz varlıklarının elden çıkarılması,

- İstekli olan bir veya birkaç banka ile birleşmesi,

- Özkaynakların artırılmasını sağlamak amacıyla uygun görülecek yeni hissedarlar bulunması,

- Doğan zararın özkaynaktan indirilmesi."

71. MADDEYE GEÇERSE TMSF'YE DEVREDİLEBİLİR

70’inci madde kapsamında yer alan önlemlerin sonuç vermemesi durumunda bankaların TMSF'ye devrini düzenleyen 71’inci maddenin devreye alınacağı belirtiliyor.

Bankacılık Kanunu'nun 71’inci maddesi bankanın faaliyet izninin kaldırılmasını ve TMSF'ye devrini düzenliyor.

KARLILIK ERİDİ

Bank Asya'nın ikinci çeyrek net kârı, kredi hacmi, net kâr payı ile ücret ve komisyon gelirlerindeki daralmaya bağlı olarak yüzde 81 düşüşle 10,6 milyon liraya geriledi.

KATARLI ORTAKLA GÖRÜŞMELER BİTTİ

Banka, Katarlı QIB ile stratejik ortaklık için münhasıran görüşmelere başlamış ve bu ortaklığın olması halinde sermaye artırımına gideceğini açıklamıştı.

Ancak bankanın QIB ile ortalık görüşmeleri sonuçsuz kaldı.

ZİRAAT BANKASI DA ELİNİ ÇEKTİ

Bu gelişmeler sırasında, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, katılım bankası kurmak isteyen Ziraat Bankası'nın Bank Asya ile satın alma görüşmeleri yürüttüğünü açıklamış ancak bu açıklamadan bir süre sonra Ziraat Bankası banka ile yaptığı resmi olmayan görüşmeleri sonlandırmıştı.

İlk yarı sonunda aktif toplamı 20,7 milyar lira olan Bank Asya'nın sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 17,49 seviyesinde.

Toplam kredileri 15,4 milyar lira olan bankanın takipteki alacak oranı ise yüzde 9,8'e yükseldi. Bu oran geçen sene aynı dönemde yüzde 4,1 seviyesindeydi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ziraat Bankası Bank Asya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

slmm@m.m:

Neyaparsaniz yapin bankasyayi batiramiyacaksiniz

7
2
yanıtYanıtla
M.AKİF ERSOY...:

YAZIKLAR OLSUNDEVLET ELBİSESİ GİYMİŞ AK ÇAKALLAR. .

8
0
yanıtYanıtla
tarık:

bu nasıl bir kin nefret ALLHA HAVALE ediliyor . Buseferde beddua oluyor

8
0
yanıtYanıtla
zazam@m.m:

Ula inadina bakasya. El koymak icin elinizden geleni yopiyonuz ama yedirmeyecegiz

6
1
yanıtYanıtla
veys:

zaza kardeş sana bi gerçek hikaye anlatayım eceli gelen bi keçi varmış keçi çobanın ekmeğine göz dikiyor acıkınca çobanın ekmeğini yiyiyor çobanda aç kalır keçinin sakalından yakalar ve keçiyi keser afiyetle yer keçinize dikkat edin

yanıt0
yanıt0
HAŞHAŞİ:

BU BANK ASYA HAŞHAŞİLERİN BİR ÇEŞİT PARA FONU. BANKAYA YATIR PARANI O ÇALIŞSIN SEN YE. ALIN TERİ Mİ ÇOK SAF KERİZSİN BE! NE DİNİ HEDEFE ULAŞMAK İÇİN HER YOL MÜBAH . . . . şakirt kardeşlerim bunları iyi bilir, maklube dokundu.

0
2
yanıtYanıtla
abdullah ademoğlu:

bu devlet vatandaş olan herkesin, beyler birkaç çapulcuya bırakılmaz, devlet imkanlarını kullanma, yiyorsa teke tek , dimdik ayakta, bu zamana kadar yerin dibine girmesiz gerekliydi eğer insansanız. yorumsuz. . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title