Haberler

BBP Lideri Destici: PKK'yla Pazarlık Edilmez, Cihat Edilir

Büyük Birlik Partisi, kuruluşunun 23'üncü yıldönümünü Ankara'da düzenlenen programla kutladı.

Büyük Birlik Partisi, kuruluşunun 23'üncü yıldönümünü Ankara'da düzenlenen programla kutladı. Programa, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İran'ın Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli ve partililer katıldı.

Programda konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin tarihinin en buhranlı günlerinin yaşandığını savunarak; "Türkiye, iki büyük yanlış politikanın bedelini çok ağır hasarlar alarak ödemeye devam ediyor. İlki bizim 'Çözülme Süreci' dediğimiz, adına 'Çözüm Süreci' dedikleri 'Müzakere Süreci', diğeri ise beş senedir neo-Osmanlı gazlarıyla ve Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak kıpırdamaz sedalarıyla sürdürülen takıntılı Suriye politikalarıdır. Geçmişte Kuzey Irak'ta belirlenen 'kırmızı çizgiler' nasıl birer birer yok olduysa, müstakbel Suriye'deki PKK Kürdistan'ı tehlikesine karşı belirlenen kırmızı çizgiler de birer birer ihlal edilmeye başlandı. PKK, Türkiye'yi bölmekle görevlendirilmiş taşeron bir örgüttü. Onun için onunla pazarlık edilmez, mücadele edilir. Hatta cihat edilir" diye konuştu.

"YA DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEM YA DA BAŞKANLIK"

Destici, başkanlık sistemi tartışmalarına da değinerek şunları söyledi:

"Türkiye'de sistemin değişmesinden yanayız. ya tam demokratik parlamenter sisteme  ya da üniter yapısını koruyacak başkanlık sistemine geçilmesi gerekiyor. Türkiye'de yavaş yavaş bir psikolojik kopuş ortamı doğuyor. Aynı ülke içinde birbirinden farklı iki ayrı halk ve iki farklı kamuoyu oluşmaya başlamışken, medya da tüm bunlara çanak tutarken, hangi açılım sürecinden ve hangi romantik barış hikayelerinden medet umacaksınız." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Türkiye İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title