Haberler

BBP'li Karacan: "Muhsin Yazıcıoğlu Davasına Bakan Herkes Terfi Ettirildi"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıoğlu’nun davasında takipsizlik kararı verilmesine ilişkin, “Bu davaya kim karıştı ise bugün hepsi terfi ettirildi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıoğlu'nun davasında takipsizlik kararı verilmesine ilişkin, "Bu davaya kim karıştı ise bugün hepsi terfi ettirildi. Biz sonuna kadar bu davanın peşinde olacağımızı bir kere daha buradan duyurmak istiyoruz" dedi.

Muhsin Yazıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin davada Kahramanmaraş'ta görev yaptığı sırada takipsizlik kararı veren cumhuriyet savcısının Çorlu'ya başsavcı olarak atanması, partililer tarafından Çorlu Adliyesi önünde protesto edildi. Davanın canlandırıldığı tiyatro gösterisinin ardından basın açıklaması yapan BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, helikopter kazası sonucu şehit olan Muhsin Yazıcıoğlu davasına bakan herkesin terfi ettirildiğini belirterek, "Ne yaparsanız yapın millet vicdanında açık kalan dava kapanıncaya kadar sizin gücünüz ve kudretiniz bu davayı kapatmaya yetmeyecek" dedi.

Karacan, "Türkiye'nin orta yerinde 46 saat boyunca helikopter enkazına ulaşamamanızın gerekçelerini bizim anlayacağımız şekilde anlatmadan bu dava kapanmayacaktır. Kurtuldu geliyor, şuuru açık, kaburgasında ve ayağında kırık var açıklaması ile nasıl bir operasyon yapıldığını öğrenmeden bu dava kapanamayacak. Kaza kırım raporu ile devlet denetleme raporunun birbirini yalanlarcasına zıt tespitlerde bulunmasının mantıklı bir izahı bize yapılmadan bu davanın kapanması mümkün değildir. Bu davaya kim karıştı ise bugün hepsi terfi ettirildi. Eğer terfi bekleyen varsa onlarda bu davaya çomak sokar ise müjdeli haberi alırlar. Biz sonuna kadar bu davanın peşinde olacağımızı bir kere daha buradan duyurmak istiyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından adliye binası önüne siyah çelenk koymak isteyen partililer, polisin engeliyle karşılaştı. Partililer ile polis ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken, grup çelengi adliye merdivenlerine bırakarak dağıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Bayram Karacan Politika Güncel Haberler

title