Haberler

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm değil, bölünme süreci olduğunu defalarca söylediklerini ifade etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm değil, bölünme süreci olduğunu defalarca söylediklerini ifade etti.

PKK'nın meşrulaştığını defalarca söylediklerini belirten Destici, "PKK meşrulaşacak dedik. PKK öyle meşrulaştı ki benden, sizden daha fazla meşrulaştı. PKK'nın daha da güçleneceğini söyledik. Hem terör unsurları bakımından, hem siyasi bakımdan, hem de Büyükşehir Yasası ile birlikte mali bakımdan bölgede daha da büyüyecek dedik ve dediklerimizin hepsi de çıktı. 3. Aşamada demokratik özerklik ve nihayetinde devlet. O bölge fiili olarak özerkleşti" dedi.

'SINIR DIŞINA ÇIKMADI, SİLAH BIRAKMADI DEDİK'

PKK'nın silah bırakmadığını ve çekilmediğini de defalarca söylediklerini belirten Destici, "PKK silah bıraktı mı? Biz o günlerde iktidara bunun böyle olmayacağını söyledik. İktidar sözcüleri aynen bizi şunu ifade ettiler. "Evet, PKK çekiliyor. Biz bunların silahlarını nereye bıraktıklarını biliyoruz. Bütün mağaralarını biliyoruz. Onlar çıktıktan sonra silahlarını alacağız" dediler. Ben de kendilerine on binin üzerinde inlerinden bahsediliyor. Ülkemiz bunların sadece 3 binini bile tespit edebilmiş değil. Siz hangisini nereden toplayacaksınız. Bugün geldiğimiz noktada ne PKK sınır dışına çekildi, ne silah bıraktı, ne de kendisini tasfiye etti. Tam tersine PKK içeride ve dışarıda büyük bir güç elde etti" şeklinde konuştu.

'TERÖR İLE MÜZAKERE OLMAZ, MÜCADELE OLUR'

Bu sürecinin çözüm değil bölünme süreci olduğunu defalarca söylediklerini ifade eden Destici şunları söyledi: "Bu süreçte PKK'nın sınır dışına çıkmadığını, silah bırakmadığını bilakis daha fazla silahlandığını ortaya koyduk. Biz bu bir çözüm süreci değil çözülme sürecidir demiş sadece iktidarı değil panellerle bütün bir milletimizi uyarmıştık. Bu süreç PKK yı bitirmez tam aksi meşrulaştırarak daha da büyütür ve güçlendirir diyerek, bizzat kendileri ile o dönem görüşerek uyardık. İktidar'a PKK yı muhatap almanın büyük bir yanlış olduğunu, terörle müzakere değil mücadele yapılması gerektiğini defalarca söyledik. Büyükşehir Yasası'nın getireceği tehlikeleri son gün meclis kapısında yaptığımız basın açıklaması ile haykırdık. Ama dinletemedik! Bir taraftan PKK eşittir pyd dendi. Ama diğer taraftan koridor açılarak pyd'ye her türlü destek verildi. Yayılmasına göz yumuldu. Bölgede PKK nın her türlü yasadışı eylemlerine sessiz kalınarak örtülü destek verildi. PKK nın siyasi uzantıları muhatap alınarak partileri büyütüldü. Bürokraside önleri açıldı. Temsil güçleri artırıldı. Bebek, sivil, asker, polis, öğretmen, imam katili apo kurtarıcı olarak kamuoyuna sunuldu, medya dalkavuklarınca parlatıldı. Dün pkk/kck, kandil ve apo'yu, muhatap alanlar başta olmak üzere öven kalemler/sözcüler bugün ciddi bir muhasebe yapmak zorundadırlar. Milletimiz teröre karşı ortak bir tavır almalı ve topyekün bir mücadele yapılmalıdır. Terörle müzakere olmaz ancak ve ancak mücadele olur."

'KEŞKE DAHA ÖNCE GÖREBİLSELERDİ'

"Keşke Türkiye'yi yönetenler terörün gerçek yüzünü daha önce görebilselerdi" diyen Destici, şunları kaydetti:

"İşin ucu kendilerine dokununcaya kadar beklemeselerdi. İktidara bölge halkının desteğini alacağız diyerek çözüm sürecini başlatan akıl danelerinin peşinden gitmeselerdi. Bırakın bölge halkının desteğini almayı var olan destek de PKK'ya kaydı. Bu hain ve kalleş saldırıyı gerçekleştiren, PKK'yı onunla arasına mesafe koymayan, PKK'yı kınama cesareti dahi gösteremeyen siyasi uzantılarını ve kukla eşbaşkanlarını kınıyor ve lanetliyorum."

'VAR OLAN YASALAR İŞLETİLMELİ'

Destici şöyle devam etti: "Bunların hepsi aynı bitin yavrusu. Var olan yasalar işletilmeli. Daha geç kalınmadan bunların hepsi (PKK, KCK, YPG, DBP DTK, YDG - H ve HDP) dağıtılmalı ve yok edilmelidir. Türkiye'yi yönetenler terör ve teröristle müzakere etmeyip adam gibi kararlı bir mücadele ortaya koyduklarında dün olduğu gibi bugünde bu büyük Türk Milletini yanlarında bulacaklardır."

'KALLEŞÇE VE HAİNCE'

Destici şehit asker ve polisler için taziyelerini ileterek "Kalleşçe ve haince şehit edilen Arslan Kulaksız Binbaşımıza, şehit olan polislerimize ve askerlerimize Allah'tan rahmet, ailesine, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğümüz mensuplarımıza başsağlığı, yaralı askerlerimize ve polislerimize de acil şifalar diliyorum. Askerlerimize ve polislerimize bundan sonraki mücadelerin de başarılar diliyorum. Allah cc yar ve yardımcıları olsun.

Sonuna kadar askerimizin, polisimizin, korucularımızın ve bölgedeki kardeşlerimizin yanındayız" ifadesini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Türkiye Politika Güncel Haberler

title