Haberler

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanlığı, 6 yıl önce Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için anma programı düzenledi.

25 Mart 2009 tarihinde seçim gezisinden dönerken bindikleri helikopterin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya, İhlas Haber Ajansı Muhabiri İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe, ölümlerinin 6'ıncı yılında Sivas'ta anıldı. BBP Sivas İl Başkanlığı tarafından düzenlenen program Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP İl Başkanı Uğur Bulut, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve kazada ölenlerin yakınları katıldı.

Program helikopter kazasında ölenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Ardından kazada hayatını kaybedenlerin görüntülerinden oluşan slayt gösterilerek dua edildi.

"SORUŞTURMA DOSYASININ İÇİNE NE KADAR ŞÜPHE VARSA SOKTUK"

Programda konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bugün Türkiye'de adalet sisteminin sağlıklı olarak işlediğinden hangimiz söz edebiliriz. Her kesim için söylüyorum bunu, sadece bir kesim için söylemiyorum. Balyoz davaları, Ergenekon davaları, şu anda emniyetçilere karşı sürdürülen davalar, yolsuzluk soruşturmaları. Bugün baktığımızda Türkiye'nin en önemli problemlerinin başında adalet probleminin geldiğini biliyoruz. Maalesef böyle bir adalet sistemi içerisinde hak aramaya gayret ediyoruz" dedi.

"Maalesef Türkiye'nin en temel problemlerinden bir tanesi adalet ama emin olun ki bütün bu olumsuz sonuçlara rağmen biz soruşturma dosyamızın içerisine ne kadar şüphe varsa, şüpheyi bırakın ne kadar duyum varsa, iddia varsa hiç bir şeyi eksik bırakmadan dosyanın içine soktuk" diyen Destici, "Ben inanıyorum ki, sizlerle beraber bu süreci sonuna kadar takip etmeye devam edeceğiz. Bu ülkede hala vicdanlı, hala adalet sahibi insanların olduğuna inanıyorum. Hala bu duyguyu yaşayan savcıların ve hakimlerin olduğuna inanıyorum. Gün gelecek ve Allah'ın izniyle bu olayda elbet bir gün aydınlanacaktır. Onu aydınlatmayanlar bu dosyanın altında kalacaklardır" diye konuştu.

"OLAYDA KASTI OLANLAR HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALACAKLAR"

Olayda kusuru, kastı olanların hukuk önüne çıkarılmasını ve hak ettikleri cezayla karşılaşmalarını beklediklerini belirten Destici, "Bunun takipçisi olacağız. Herkese sesleniyorum Türkiye'yi yönetenlere, adalet sisteminin başında olanlara, içinde olanlara sesleniyorum. Biz şehitlerimizin sürecinin aydınlatılmasını istiyoruz. Bu davanın üzerini kapatmaya kimsenin gücü yetmez. Çünkü bu insanların arkasında milyonlarca dua var. Ben inanıyorum ki o dualar bu işin aydınlatılmasında birinci derece rol oynayacak. Ama biz de bıkmadan, yorulmadan bundan sonrada bu süreci takip etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Kahramanmaraş Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title