Haberler

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Mustafa Destici, “Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'nun yetkili kurullarımızın yapmış olduğu istişareler neticesinde büyük çoğunlukla desteklenmesi hususu karara bağlanmıştır” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Mustafa Destici, "Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'nun yetkili kurullarımızın yapmış olduğu istişareler neticesinde büyük çoğunlukla desteklenmesi hususu karara bağlanmıştır" dedi.

Destici, genel merkezlerinde yaptığı basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili hem adaylar resmi olarak açıklanmadan önce hem de resmiyet kazandıktan sonra tüm kurullarında ayrı ayrı hem de birlikte istişare toplantıları gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu istişarelerde önce ilkelerimizi belirledik. Nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı sorusuna cevap aradık ve şu tespitleri yaptık. 1-Tarafsız. 2- Herkesi ve herkesimi kucaklayacak 75 milyonun cumhurbaşkanı olabilecek. 3- Mevcut anayasaya, parlamenter sistemin kurallarına, prensiplerine ve teamüllerine sadık kalacak bir cumhurbaşkanı. Aynı zamanda milliyetçi, maneviyatçı (Dindar) demokrat bir kimliğe, sahip üstünlerin hukukunun tesisi için çalışan değil hukukun üstünlüğüne tam olarak teslim olabilecek bir cumhurbaşkanı" dedi.

Cumhurbaşkanından beklentilerini de sıralayan Destici, şunları kaydetti:

"Merhum şehit genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarımızın hukukuna sahip çıkacak, hadisenin tüm yönleriyle aydınlatılmasını ve sorumlularının hukukun önüne çıkartılarak hak ettikleri cezayı almalarını sonuna kadar takipçisi olacak ve bunun sözünü net ifadelerle verecek bir cumhurbaşkanı. PKK'yı meşrulaştıran, katil teröristleri ve devleti yıkmak için örgüt kuranları af eden, fiili olarak şuanda ülkemizin bir bölgesini özerk hale getiren çözüm süreci adı altında yürütülen çözülme ve ayrışma sürecini durduracak, tek vatan, tek devlet, tek millet, tek dil, tek bayrak ülküsünden ve gayesinden asla taviz vermeyecek bir cumhurbaşkanı."

Her iki cumhurbaşkanı adayına da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hem de Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'na da kurullarda istişare ile almış oldukları kararları ve talepleri açık bir şekilde ilettiklerini söyleyen Destici şunları kaydetti:

"Onlardan aldığımız cevapları tekrar kurullarımıza götürerek istişare ettik. Yine bu zaman zarfında partimizde daha önce görev yapmış değerli yöneticilerimizle, fikir pınarlarımızın oluşmasında katkısı olan bilim adamlarımızla, toplum önderleri ile, kanaat sahiplerinin de düşüncelerine başvurduk. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi başta olmak üzere onunla birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarımızın aileleri ile de görüştük. Yine bu süre içerisinde bu iki adayın seçim sathı mahallindeki eylem ve söylemlerini de yakından takip ettik.

Aldığımız bu kararda şehit liderimiz büyük dava adamı 'Muhsin Yazıcıoğlu'nun şahadet sürecinin onca delil ve şüpheye rağmen aydınlatılmaması ve şaibelerin bir kenarda duruyor olması birinci derecede etkili olmuştur."

BBP kurullarının kılı kırk yararcasına bir çalışma gerçekleştirdiğini vurgulayan Destici şöyle devam etti:

"Partimiz bu süreçte kurulları ile en fazla istişare yapan siyasi parti olarak demokratik tavrını demokratik bir sonuca ve tercihe çevirmiştir. A ya da B partisinin değil tüm siyasi partilerin ve halkın tamamının adayıyım diyen tarafsız olacağını ve herkesi kucaklayacağını net bir şekilde ifade eden uzlaşma kültürünü özümseyen ve bunu geçmişinde uygulayabilmiş yukarıda sıraladığımız ilke ve taleplerimize net bir şekilde tatmin edici cevaplar vermiş olan Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'nun yetkili kurullarımızın yapmış olduğu istişareler neticesinde büyük çoğunlukla desteklenmesi hususu karara bağlanmıştır. Bu tercih bir partinin ya da bir cephenin yanında yer almak yada karşısında olmak anlamı asla taşımamaktadır.

Demokrasimiz açısında daha faydalı olacağını düşünerek aldığımız bu kararın ortaya koyduğumuz bu tercihin partimize, ülkemize, milletimize, devletimize Türk ve Müslüman coğrafya için hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederiz.

Bu bir demokratik tercihtir. Demokrasiye inanan herkesin ve herkesimin bunu böyle algılamasını ve değerlendirmesini ümit ve arzu ediyoruz. Bu demokratik tercihimize demokratik bir tavırla saygı duyulmasını bekliyoruz. Herkesi ve herkesimi bu kararımızı itibarsızlaştıracak ya da etkisizleştirecek davranışlardan uzak durmaya davet ediyoruz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Mustafa Destici Politika Güncel Haberler

title