Haberler

BBP Genel Başkanı Destici, Niğde'de

Destici: "Biz tezkerenin onaylanmasından yanayız. TSK'ya sınırlarımız dışında Irak ve Suriye başta olmak üzere müdahale yetkisinin verilmesinden yanayız"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Biz tezkerenin onaylanmasından yanayız. TSK'ya sınırlarımız dışında Irak ve Suriye başta olmak üzere müdahale yetkisinin verilmesinden yanayız" dedi.

Destici, partisinin Kültür Merkezinde düzenlenen 7. olağan il kongresinde, Bitlis'teki kazada şehit olan 3 polis memuruna Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

"Kandil ile PKK'nın siyasi sözcülerinin çözüm sürecinin bittiğini" söylediklerini ifade eden Destici, şunları söyledi:

"Sebep olarak da neyi gösteriyorlar? Türkiye, Kuzey Suriye'deki PYD'ye yardım etmiyormuş, IŞİD'e karşı onlarla mücadele etmiyormuş. Öncelikle başta Başbakan'a da söylüyorum. Onların dilini, literatürünü kullanmamalarını söylüyorum. Oranın adı Rojava değil, Kuzey Suriye, Kobani değil Ayn el Arap, Roboski değil, Uludere, Amed değil, Diyarbakır, hiç kimse onların literatürünü, dilini konuşmasın, onlar bunları bilinçli kullanıyorlar çünkü ileride kurmayı düşündükleri devletin şehirleri olarak bu millete alıştırmaya çalışıyorlar. Birileri alışıyor olabilir, birileri onlarla yol yürüyor olabilir ama biz alışmadık, alışmayacağız, alışılmasına da müsaade etmeyeceğiz."

Destici, terörün her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, "Biz tezkerenin onaylanmasından yanayız, TSK'ya sınırlarımız dışında Irak ve Suriye başta olmak üzere müdahale yetkisinin verilmesinden yanayız. Bu, sadece IŞİD'e karşı değil, başta PKK ve PYD olmak üzere Türkiye ve Türkmenlerin düşmanları olan ve o bölgeyi kan gölüne çeviren, orada zalimlik yapan bütün terörist gruplarına karşı olmalıdır" dedi.

"Ortadoğu'da da Suriye'de de Irak'ta da kim terör yapıyorsa buna karşıyız" diyen Destici, "IŞİD'e de karşıyız, diğer terör gruplarına da karşıyız ama öncelikle PKK ve PYD'ye karşıyız. Bize hiç kimse IŞİD'i bahane göstererek PKK ve PYD'yi meşru gösteremez, meşrulaştıramaz. Eğer Türkiye bir koalisyonda yer alacaksa, Suriye ve Irak'a askeri müdahalede bulunacaksa bu, sadece IŞİD ile sınırlı olmamalıdır. PKK, PYD ve oradaki bütün terör gruplarına karşı olmalıdır. Oradaki bütün masum vatandaşlar önemli fakat Türkmen vatandaşlar önceliğimiz olmalıdır" ifadesini kullandı.

-  Ortaöğretim Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ndeki değişiklik

Destici, Ortaöğretim Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ndeki değişikliğe ilişkin memnuniyetini de dile getirdi.

Türkiye'de başörtüsü zulmünün yıllarca devam ettiğini, katı laikçi, seküler anlayışa sahip olanların adeta Türkiye'yi kendilerine dar ettiklerini savunan Destici, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızı imam hatiplere gönderemedik. Kızlarımızı başörtülü okullarına gönderemedik, her alanda dışlandık. Biz hem kamuda başörtüsü serbestliğini, imam hatip okullarının orta kısmının açılmasını, çoğaltılmasını, Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatını anlatan derslerin olmasını savunduk hem de destekledik. Milli Eğitim Bakanlığı'ın son yönetmelik değişikliğini de destekliyoruz. Orada yapılan şudur; hiç kimseye mecburiyet konulmamıştır. 'Herkes başını örtsün' diye yönetmelik çıkarılmamıştır, isteyen başı açık, isteyen kapalı gidecektir. Doğrusu da budur, bunu savunuyoruz ama maalesef bu karar açıldıktan sonra bahane ederek, hem yüce dinimize hem de Hz. Muhammed Efendimize ve eşlerine dil uzatacak sapıklığı gösterenler oldu. Bunlara cevap vereceğiz ama yeri geldiğinde o dili koparmasını da biliriz." - Niğde

Kaynak: AA / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
title