Haberler

BBP Genel Başkanı Destici Düzce'de

Destici: "Eğer bu ülkede bir yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık varsa bunun sorumlusu iktidardır başkası değil. Bu ülkede paralel devlet, farklı yapılar varsa yine bunun sorumlusu sensin"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Eğer bu ülkede bir yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık varsa bunun sorumlusu iktidardır başkası değil. Bu ülkede paralel devlet, farklı yapılar  varsa yine bunun sorumlusu sensin " dedi.

Partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım töreni için Cumayeri ilçesine gelen Destici, 75. yıl parkında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, parti olarak gayelerinin hizmet etmek olduğunu söyledi.

Sadece seçimlere girmek için ve sadece oy almak kurulmuş bir siyasi parti olmadıklarını dile getiren Destici, "Geçen 21 yıla baktığınız zaman bunları çok net şekilde görebilirsiniz. Millet, ülke, birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz söz konusu olduğunda BBP, her zaman kendi şahsi ve parti çıkarlarını geriye atıp 'milletim, ülkem, insanım' diyebilmiş ender siyasi hareketlerden bir tanesidir" şeklinde konuştu.

Partilerinin, millet ve ülke için var olduğunu belirten Destici, sorumluluk sahalarının sadece 75 milyonla sınırlı olmadığının bilincinde olduklarını anlatan Destici, başta Osmanlı interlandı toprakları olmak üzere, Doğu Türkistan'dan Filistin'e, Kırım'dan Myanmar'a, Balkanlardan Türkmeneli'nin geleceği, bağımsızlıkları, özgürlükleri, güvenlikleri, refahları, sesleri ve solukları olmak için siyaset yaptıklarını kaydetti.

Destici, Türkiye'nin 11 yıllık bir iktidarla karşı karşıya olduğunu, milletin iktidara her türlü yetkiyi verdiğini ifade ederek, "Ama geriye dönüp baktığımızda temel problemlerimizin hiç birinin kökünden çözülmüş olduğunu göremiyoruz. Ne Kıbrıs konusu, ne Avrupa Birliği, Suriye, Irak, ne ekonomiyle ilgili gelişmeler yani sizlerin işsizliği yoksulluğu, gelir dağılımındaki adaletsizlik, demokratikleşme, tarımdaki politikaların hiçbirisi kökten çözülemedi. Neden? Çünkü bunları çözmek için kadroya ihtiyaç var. Nasıl bir kadroya? İnanmış bir kadroya. Kendisini vatanına, milletine, inandığı değerlere adamış bir kadroya ihtiyaç var. Bu kadro BBP kadrolarıdır" diye konuştu.

Türkiye'nin yerel yönetimlerde en başarılı siyasi partisi olduklarını belirten Destici, 2009 yılında 20 belediye kazandıklarını ve bunların tamamını iktidar partisinden aldıklarını söyledi.

Muhataplarının iktidar ve  meclisteki muhalefet partileri olduğunu vurgulayan Destici konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Eğer bu ülkede bir yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık varsa bunun sorumlusu iktidardır başkası değil. Bu ülkede paralel devlet, farklı yapılar  varsa yine bunun sorumlusu sensin. Sen 11 yıldır iktidar olacaksın, 17 Aralık sabahı kalkıp diyeceksin ki, 'Milletim paralel devlet var. Yandım beni kurtar' Sen ne yapıyordun 11 yıldır? Gökyüzünde uçurtma mı uçurtuyordun, oyunda mıydın, ne yapıyordun sen? Dolayısıyla bütün sorumluluk hükümettedir ve bizim muhatabımız da hükümettir."

Destici,  Cumayeri'nin AK Partili mevcut Belediye Başkanı Yakup Keleş'in partilerine katıldığını ifade ederek, Keleş'in seçimlere BBP çatısı altında gireceğini dile getirdi. - Düzce

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Destici Cumayeri Türkiye Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title