Haberler

BBP Genel Başkanı Destici Çankırı'da Partisini Övdü

Güncelleme:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP'nin hem milli hem de manevi değerlere sahip çıkan bir parti olduğunu söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Dünyadaki mazlum milletlerin yanında durabilecek bir ülke var, o da mazisi şan ve şerefle dolan Türkiye'dir" dedi.

Destici, partisinin Çankırı'nın Orta ilçesinde seçim irtibat bürosu açılışında yaptığı konuşmada, BBP'nin hem milli hem de manevi değerlere sahip çıkan bir parti olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her zaman mazlum milletlerin yanında olması gerektiğini anlatan Destici, şöyle konuşu:

"Doğu Türkistan'dan Filistin'e, Kafkaslar'dan Sudan'a, Suriye'den Irak'a, Çeçenistan'dan Kırım'a kadar nereye bakarsanız bakın benzer tabloyu görürsünüz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin uluslararası camiada en güçlü ülkelerden biri olması lazım. Dünyadaki mazlum milletlerin yanında durabilecek bir ülke var, o da mazisi şan ve şerefle dolan Türkiye'dir. Bu nedenle öncelikle hepimizin, bayrağımıza, milletimize, toprağımıza, dinimize, peygamberimize sahip çıkması gerekir."

Kırım'a da sahip çıkılması gerektiğini anlatan Destici, "Bugün Kırım'a bakın. Kırım dünya tarihi içerisinde en büyük acıları yaşamış coğrafyalardan biri. Bir Türk yurdu olan Kırım, şu anda Ruslar'ın çoğunluk olduğu bir bölge haline getirildi" diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Destici:

- "Bu yerel seçimlerin bölücüler hariç tüm milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum"

ÇANKIRI BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu yerel seçimlerin bölücüler hariç tüm milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Destici, Çankırı'da parti binası önünde yaptığı konuşmada, gün içerisinde ilçelerde yaptığı ziyaretlerde büyük bir ilgi ile karşılaştığını söyledi.

BBP'nin en güçlü girdiği seçimlerden birini yaşayacaklarını ifade eden Destici, "81 ilin tamamında kendi adımızla kendi amblemimizle kendi adaylarımızla seçime katılıyoruz. BBP olarak en fazla adayla girdiğimiz seçim. Bugün ilçeleri gezdik. İlçelerde gördüğüm hava beni ziyadesiyle memnun etti" diye konuştu.

Türkiye'nin güçlü olması gerektiğini belirten Destici, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin önemli meseleleri var. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Çevre ülke ve coğrafyalardaki gelişmelere baktığımızda Türkiye'nin ne kadar güçlü bir ülke olması gerektiğini fark ediyoruz. Biz gerçekten güçlü bir ülke olsaydık BM'de veto hakkımız olsaydı Suriye bugün böyle olmazdı. PKK bunları yapamazdı. Bölücüler seçimlerden sonra özerklik ilan edeceğini söylüyor. Buna cesaret edemezdi."

Seçimlerin kardeşlik içerisinde yapılması gerektiğini vurgulayan Destici, "Her ne kadar siyasetçilerimiz, başta iktidar partisi ve muhalefet partileri olmak üzere ortamı gerip, ortamın gerginliğinden beslenip siyasi rant elde etmeye çalışsa da vatanını seven insanlar olarak bu seçimleri kardeşlik içerisinde yaşamalıyız. Bu yerel seçimlerin bölücüler hariç tüm milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Adalet duygusuna sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Destici, Türkiye'yi yönetenlerin hukukun önünü açması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Destici Çankırı Suriye Kırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title