Haberler

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "PKK, PYD, DAİŞ, FETÖ 'ye karşı içeride ve dışarıda sürdürülen mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, " Pkk, PYD, DAİŞ, FETÖ 'ye karşı içeride ve dışarıda sürdürülen mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. mücadelenin tamamlayıcı, kapsayıcı, kuşatıcı yok edici yapılması gerekli, terör örgütlerine lojistik destek sağlayan, finans desteği sağlayan unsurlarla da mücadele edilmeli." dedi.

Destici, partisinin Uşak il teşkilatını ziyareti sırasında Türkiye'nin içeride ve dışarıdaki tehditler nedeniyle çok zor günler geçirdiğine işaret etti. Terör örgütlerinin ortak hareket ederek ülkemizi kaosa sürüklemeye çalıştığını vurgulayan Destici, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesini istedi.

Destici, şöyle devam etti:

" Pkk, PYD, DAİŞ, FETÖ 'ye karşı içeride ve dışarıda sürdürülen mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Bu mücadelenin tamamlayıcı, kapsayıcı, kuşatıcı yok edici yapılması gerekli. Terör örgütlerine lojistik destek sağlayan, finans desteği sağlayan unsurlarla da mücadele edilmeli.

Suriye'de DAİŞ ve Pkk'nın uzantısı PYD'ye karşı sürdürülen operasyonları sonuna kadar destekliyoruz. Biz bu operasyonların geç kalınmış operasyonlar olarak görüyoruz. Türkiye hudut güvenliğini sağlamak için bu operasyonları yapmak zorunda, bu operasyonları devam ettirmeli. PYD Fırat'ın doğusu yada batısında kalsın gibi bir ayırımı kabul etmiyoruz. PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde yapılanmasına asla izin verilmemeli diyoruz. Çünkü PKK neyse PYD odur, Suriye'nin kuzeyinde PYD varlığını sürdürdüğü müddetçe siz Türkiye'de PKK'yı bitiremezsiniz."

"Irak'ın Başika talebi komik"

Irak merkezi hükumetinin Başika kampındaki Türk askeri varlığına karşı aldığı tutumu eleştiren Destici, Irak merkezi hükümetinin talebinin çok komik olduğunu belirtti.

Destici, Irak merkezi hükümetinin kendi topraklarında sadece Türk askeri varmış gibi konuştuğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye karşı bu hadsizliği yapan Iraklı yetkililere sormak lazım. Irak'ta egemenlikten, toprak bütünlüğünden bahsediyorsanız 60 ülkenin askerinin ne işi var sizin topraklarınızda? Siz toprak bütünlüğünüzü sağlayın, sizin ülkenizden Türkiye'ye bir saldırı olmasın. Türkiye'nin hiç bir zaman başka bir ülkenin toprağında gözü olmamıştır. Ama orada istikrarsızlık devam ettiği sürece Türkiye kendi güvenliğini sağlamak orada gönül birliği olan kardeşlerini korumak adına orada dün olmuştur bu gün de olmuştur yarında olacaktır."

Kaynak: AA / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Türkiye PKK Politika Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: 18 Nisan Perşembe Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 18 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title