Haberler

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

Güncelleme:

"Ne PKK sınır dışına çekildi, ne silah bıraktı, ne de kendisini tasfiye etti"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "Sonuçta ne PKK sınır dışına çekildi, ne silah bıraktı, ne de kendisini tasfiye etti" dedi.

"Çözüm Süreci mi? Bölünme Süreci mi?" konulu panelde konuşan Destici, çözüm sürecine yönelik eleştirilerde bulundu.

Çözüm süreci Türkiye'ye takdim edilirken "Terör örgütünün silah bırakarak kendisini tasfiye edileceği"nin söylendiğini ifade eden Destici, "Sonuçta ne PKK sınır dışına çekildi, ne silah bıraktı, ne de kendisini tasfiye etti" görüşünü savundu.

Destici, konuşmasında, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile bir askeri yetkili arasındaki konuşmayı da anımsatarak, "O komutanı alnından öpüyoruz" dedi.

BBPnin, millet, devlet, ülke için el ele vererek, kardeşlik duygusu içinde problemlerin çözümünden yana olduğunu vurgulayan Destici, sorunun uluslararası boyuta taşınmak istendiğini öne sürdü.

Musul'da IŞİD tarafından alıkonulan 49 rehinenin kurtarılmasını da değerlendiren Destici, bu kişilerin ailelerine kavuşmasının sevindirici ancak bu konuda bazı şeylerin muallak olduğunu söyledi.

Panelde daha sonra Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal'ın da aralarında bulunduğu konuşmacılar, çözüm süreciyle ilgili görüşlerini dile getirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title