Haberler

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

"Türkçe bir eğitim hiçbir ülkede temel hak olarak verilmiş değil. Hatta seçmeli olarak bile bu hak verilmiyor.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerin ardından ilk yurt dışı gezisini Avrupa'ya yaptıklarını belirterek, Avrupa'nın başka milletlere tanıdığı hakları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına tanımadığını söyledi.

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin genel merkez binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yerel seçimlerden sonra ilk yurt dışı gezisini Avrupa'ya yaptıklarını belirterek, "Batı Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın problemlerinin hemen hemen hiçbirisinin çözülmemiş olduğunu görüyoruz. Fransa'ya gittiğinizde Kuzey Afrika vatandaşına tanınan haklar henüz bizim ülkemizin vatandaşlarına tanınmış değil. Havaalanında daha giriş kapısında Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin hangi noktada olduğunu görüyorsunuz" diye konuştu.

Başta Almanya olmak üzere çifte vatandaşlık konusunun önemli problem oluşturduğunu belirten Destici, "Avrupa'da diğer bütün ülkelerin vatandaşları belli hakları alıyorlar, ama nedense Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına gelince bu haklar verilmiyor" dedi.

Eğitim meselesinin de Avrupa'da sorun olduğundan bahseden Destici, "Türkçe bir eğitim hiç bir ülkede temel hak olarak verilmiş değil. Hatta seçmeli olarak bile bu hak verilmiyor. İçeride bunu bize kendi vatandaşlarımıza dayatanlar maalesef orada, bir başka ülkenin vatandaşına bile bu hakkı vermiyor. Türklere vermiyor ama Japonlara bu hakkı Almanya veriyor, başka ülkelerin vatandaşlarına veriyor" şeklinde konuştu.

-Cumhurbaşkanlığı seçimi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Avrupa'daki vatandaşların da oy kullanacağını hatırlatan BBP Genel Başkanı Destici, bu süreçle birlikte Türkiye'deki siyasi gerilimin Avrupa'ya da yansımasından korktuklarını söyledi.

Avrupa'daki vatandaşlara yeterince sahip çıkılamadığını belirten Destici, ayrım yapılmadan pozitif çalışmalar yürüten Avrupa'daki sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi ve vatandaşların bölünmesine engel olunması gerektiğini, bu konuda yaptıkları çalışmaları da hükümete, ilgili yerlere bir rapor olarak sunacaklarını kaydetti.

Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'de yapılan saldırıyla ilgili, "Yumruğu atan saldırgan 'Alperenim' demişti. Biz de Sayın Kılıçdaroğlu'nu da ziyaret ederek böyle bir şeyin olamayacağını ilettik. Kendisi de zaten buna inanmadığını söyledi. Üstü örtülüyor gibi bir durumla karşı karşıyayız. O yumrukla Alperenlere çamur atma gibi, bize sallandı o yumruk, aslında biz bu işin takipçisiz, zaten siyasi kimliği de belli oldu. Bu konunun tüm çıplaklığıyla aydınlatılmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Rahmetli Genel Başkanımıza Muhsin Yazıcıoğlu'na ithafen bir şehir efsanesi uyduruldu, 'Bizim tarlayı sürmüşler" sözünü hatırlatan Destici, " Muhsin Yazıcıoğlu'nun böyle bir sözü yok. Ben bunu kullananlara, bunu söyledim. Eğer böyle bir şey olduğunu iddia ediyorsanız, bunun görüntüsünü bir yerden çıkartın. Muhsin Yazıcıoğlu'nun başında olduğu tarlayı kim sürebilir? Bu her şeyden önce Muhsin Yazıcıoğlu'na bir hakaretti. İtibarsızlaştırmaya yönelik bir girişimdir" dedi.

-"Milleti kamplaştıracak dil kullanımı devam ediyor"

Ülkenin ayrıştırılmaya, kamplaşmaya, çatışmaya değil, birliğe, beraberliğe, sevgiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Destici, "Başta ülkeyi yönetenler bu konuda hassas davranması lazım. Özellikle mecliste grubu bulunan partilerin buna hassasiyet göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Grup, toplantılarına baktığınız zaman seçim meydanlarından farkı yok. Ülke gündemi konuşulmuyor, işsizlik, yoksulluk, benzinin fiyatı konuşulmuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Anayasa Mahkemesinin üzerinde büyük bir baskı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Destici, "HSYK iptal edildi; ama en azından MİT yasası iptal edilmesin, bunun uğraşı veriliyor" dedi.

Bu ülkenin şeffaflaşma gibi bir problemi bulunduğunu, Türkiye'nin tek bağımsız, bağlantısız partisinin BBP olduğunu ifade eden Destici, "PKK'nın siyasi sözcülerinin taleplerine bakın, neden bahsediliyor. Petrolden pay isteniyor, Türkiye bu taleple ilk defa mı karşı karşıya geldi. Tepkilere bakıyorsunuz sanki sendikalarımız bütçeden pay istemişler de buna verilen cevap gibi normal bir cevap veriliyor" diye konuştu.

Destici, PKK'nın silah bırakmadığını, Türkiye'nin tamamına yayılacaklarını, özellikle Kürt nüfusun yoğun olduğu bölgelere yayılacaklarını, eğer istediklerini alamazlarsa önümüzdeki aylarda silahlı eylemlere de başlayacaklarını belirterek, acil bir şekilde tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Dicle Üniversitesi Rektörünü başörtüsü taktığı için kendisinin tebrik ettiğini anlatan Destici, "Başörtüsü taktığı için bir bayan rektörün linç kampanyasına tutulmasını anlamakta zorluk çekiyorum. PKK'lı olduğunu bildiğim sözde bir akademisyenin bir gazetede gerçekten çok kıymetli bir akademisyenmiş de atılmış gibi takdim edilmesini, içime sindiremedim. Niye gerçekler gizleniyor, bir haksızlık varsa hukuk araştırır ve gereğini yapar" şeklinde konuştu.

Alperenler'i hiçbir cemaatin ele geçirmesinin mümkün olmadığını kaydeden Destici, Türkiye'de alnı secdeye değen, ağzı dualı her cemaatle görüştüklerini söyledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Mustafa Destici Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

MEHMETmusar46@hotmail.com:

SAYIN DESTİCİ LÜTFEN İSTİFA EDİN VE BU PARTİNİN ÖNÜNÜ AÇIN TOPLAYIN TÜM KÜSKÜNLERİ KARİZMATİK BİR LİDER SEÇİN

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title