Haberler

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

"Türk milleti sabırlıdır, Yunus Emre'nin hoşgörüsüne sahiptir ama yeri ve zamanı geldiğinde, bıçak kemiğe dayandığında, gereğini yapar. Bu millet, vatanı için, milleti için, devleti, inançları için gerektiğinde kanını da canını da verir, malını da verir ama bırakın vatanın bir karış parçasını, bir çakıl.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türk milleti sabırlıdır, Yunus Emre'nin hoşgörüsüne sahiptir ama yeri ve zamanı geldiğinde, bıçak kemiğe dayandığında, gereğini yapar. Bu millet, vatanı için, milleti için, devleti, inançları için gerektiğinde kanını da canını da verir, malını da verir ama bırakın vatanın bir karış parçasını, bir çakıl taşını dahi haram ederiz, hiç kimseye vermeyiz" dedi.

Destici, Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'nde gerçekleştirdiği mitingde yaptığı konuşmada, çözüm sürecini eleştirdi.

Seçimlerden sonra PKK'nın bölgede özerklik ilan etmeye hazırlandığını öne süren Destici, "Özerklik ilan edeceğiz' diyorlar. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndekilerde dönüp bunlara iki çift laf etmiyor ama ben buradan sesleniyorum, aklınızı başınıza alın. Türk milleti sabırlıdır, Yunus Emre'nin hoşgörüsüne sahiptir ama yeri ve zamanı geldiğinde, bıçak kemiğe dayandığında, gereğini yapar. Bu millet, vatanı için, milleti için, devleti, inançları için gerektiğinde kanını da canını da verir, malını da verir ama bırakın vatanın bir karış parçasını, bir çakıl taşını dahi haram ederiz, hiç kimseye vermeyiz. Özerklik hayali kuranlara sesleniyorum, rüyalarını kabusa çeviririz, hayallerinizi zindan ederiz, heveslerini kursaklarınızda bırakırız" diye konuştu.

Suriye'de yaşanan olaylar konusuna ilişkin, yüz binlerce kişinin bölgede hayatını kaybettiğini anımsatan Destici, şunları kaydetti:

"Şimdi Türkiye dışındaki tek toprağı olan ülkemizin Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu topraklar da bir takım terörist gruplar tarafından işgal edildi. Türkiye, tabi ki sen geçmişte Kuzey Irak'taki kırmızı çizgilerini sildirirsen, yok ettirirsen, orada sessiz kalırsan, Suriye'nin kuzeyinde PYD geçici yönetim oluştururken sessiz kalırsan, Bir Türk yurdu olan Kırım'ı Rusya işgal ederken, kendine bağlarken, orada sessiz kalırsan, PKK'nın siyasi uzantıları her gün özerklik lafları ederken sessiz kalırsan, tabi ki o toprakları da bir takım terörist gruplar işgal etme cesaretini ve densizliğini gösterir."

Türkiye'de hukukun itibarsızlaştırıldığını savunan Destici, "Hukuk adamlarına olan güveni sarstılar. Şu anda maalesef 17 Aralık'tan sonra Türkiye'de hukukun üstünlüğü geçerli değil, üstünlerin hukuku geçerli olmaya başladı. Eğer bir memlekette adalet bozulursa, hukuk adamlarına güven sarsılırsa, o ülkede huzur, barış ve güven olmaz. Öncelikle adalet sisteminin tam bir düzen haline getirilmesi lazım ve herkesin güvendiği bir sistem kurulması lazım" ifadelerini kullandı.

Halkın, çiftçinin, esnafın, emeklinin sorunları olduğunu vurgulayan Destici, Sivrihisar'da yapacakları projeleri anlatarak, şöyle devam etti:

"Hep birlikte el ele verip, gönül gönüle verip, Sivrihisar'ı bütün köyleriyle birlikte hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız. Eğer bu desteği bize verirseniz bakın nasıl farklı bir durum ortaya çıkacak, Sivrihisar hangi hizmetlerle karşılaşacak bunu hep birlikte göreceğiz." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Destici Sivrihisar Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title