Haberler

BBP Genel Başkanı Destici

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin açıklamaları Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Büyük Birlik Partisi olarak, aynen dokunulmazlıklar gibi idam cezasının da iki kesim için anayasa değişikliği yapılarak, Meclis'e getirilmesini istiyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin açıklamaları Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Büyük Birlik Partisi olarak, aynen dokunulmazlıklar gibi idam cezasının da iki kesim için anayasa değişikliği yapılarak, Meclis'e getirilmesini istiyoruz." dedi.

Destici, partisinin Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ülkede ciddi anlamda muhalefet yapan tek partinin BBP olduğunu belirtti.

Türkiye'de bazı suçlar için idam cezasının bir an önce uygulanması gerektiğini savunan Destici, "İdam cezası neden gelmiyor halen bu ülkeye? Bakın dokunulmazlıklar nasıl geçti. Getir bakalım idamı da. Bir de idamı getir. Büyük Birlik Partisi olarak, aynen dokunulmazlıklar gibi idam cezasının da iki kesim için anayasa değişikliği yapılarak, Meclis'e getirilmesini istiyoruz. Bu konuda MHP'yi de göreve çağırıyorum." diye konuştu.

Destici, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz, üzerinde 'idam kalktı, kalkmadı' tartışmaları var. Onların da burada sorumluluğu var. Onun için versinler bir önerge. Bakalım kim evet, kim hayır diyor? Nasıl Adalet ve Kalkınma Partisi dokunulmazlıkla ilgili verdi teklifini ve herkes 'evet' demek zorunda kaldı. İdamla ilgili de verilsin. İki konuyla ilgili. Birincisi, bizzat eylemi yapan, kurşunu sıkan, bombayı patlatan teröristler, Mehmetçiğimizi, polisimizi şehit eden, sivillerimizi katledenler için. İkincisi de küçük yaştaki çocuklarımızı kaçırıp, tecavüz ettikten sonra öldüren sapıklar için. Bu iki konu için versin. İktidar partisinden de MHP(den de istiyoruz. Bu teklifi de verin. Bir referanduma gitsin bakalım, halkın yüzde 90'ı 'evet' diyor mu, demiyor mu?"

Mustafa Destici, herkesin bu iki konuda idam cezası uygulanmasına destek vermesi gerektiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Destici, "Dokunulmazlıklarla ilgili Meclis'i göreve çağırdı. İdamla ilgili de Meclis'i, bu iki konu için göreve çağırsın. Bunu teklif ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title