Haberler

BBP Genel Başkanı Destici

BBP Genel Başkanı Destici: - "Bu adaletsiz seçim barajı kaldırılır ve milletimizin iradesi tam olarak sandığa yansır, demokrasi tecelli eder"- "BBP iktidarında hiçbir kadınımız şiddete maruz bırakılmayacaktır.

BBP Genel Başkanı Destici: - "Bu adaletsiz seçim barajı kaldırılır ve milletimizin iradesi tam olarak sandığa yansır, demokrasi tecelli eder"- "BBP iktidarında hiçbir kadınımız şiddete maruz bırakılmayacaktır. Bunun sözünü veriyoruz. BBP iktidarında hiçbir evladımız, kaçırılıp tecavüz edildikten sonra öldürülemeyecektir"SAMSUN (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu adaletsiz seçim barajı kaldırılır ve milletimizin iradesi tam olarak sandığa yansır, demokrasi tecelli eder" dedi.Destici, Samsun Müftülüğü Konferans Salonu'ndaki BBP Samsun 8. İl Kongresi'nde, 2015 seçimleri öncesi milletin karşısına yenilenmiş, çözüm üreten bir programla çıkacaklarını söyledi.Yüzde 10'luk seçim barajının kaldırılması ve hazine yardımlarının siyasi partilere hakça ve yeteri miktarda dağıtılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu anımsatan Destici, şunları söyledi: "Biz bu iki konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürdük. Bu konuyla ilgili Adalet Bakanlığı'ndan görüş istedi. Şu anda 3 siyasi partinin başvurusu var. Adalet Bakanlığı bu iki başvurumuza da karşı itirazlarda bulundu. Onları da Anayasa Mahkemesi bize gönderdi. Cuma günü ben bu iki konuda da Adalet Bakanlığı'nın karşı görüşlerine karşı beyanlarımızı tekrar ilettim. Bugün Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın açıklamaları bizi ümitlendirdi. Başvurumuzdan bahsederek, önümüzdeki iki üç hafta içinde bu konunun Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'na indirileceği ve karara bağlanacağı dendi. İnşallah ümitliyim. Bu adaletsiz seçim barajı kaldırılır ve milletimizin iradesi tam olarak sandığa yansır, demokrasi tecelli eder."-"Hiçbir kadınımız şiddete maruz bırakılmayacaktır"Kadına şiddetin Türkiye'nin yüz karası olduğunu belirten Destici, şöyle devam etti: "BBP iktidarında hiçbir kadınımız şiddete maruz bırakılmayacaktır. Bunun sözünü veriyoruz. BBP iktidarında hiçbir evladımız, kaçırılıp tecavüz edildikten sonra öldürülemeyecektir. Çünkü kim bunu yaparsa, biz de onu ipte sallandıracağız. Sen 3 yaşında çocuğu kaçıracak, tecavüz edecek, öldürecek... Hapse koyacaksın, 3-5 yıl sonra çıkacak, tekrar aynısını yapacak. Buna Allah da razı olmaz, kul da razı olmaz. O ana baba hiç razı olmaz. Birisini idam edin bakalım ikinci kişi teşebbüs edecek mi? Bunları engellemenin yolları var. Bunu engellemenin yolu adalet."Destici, Havza İlçe Teşkilatı ile de bir araya geldi.Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Destici, "Eğer bu çözümse, PKK'nın paralel bir devlet yapısı oluşturup, yani ülkemizin sınırları içerisinde mahkemeler oluşturması ya da vergi daireleri kurup vergi toplaması ise, yolları kesip kimlik kontrolü yapması ise ya da şehir merkezlerinde bir kısım gözaltına kalkışmalar ise yani çözümden anladıkları bu ise biz böyle bir çözümde yokuz" ifadelerini kullandı. -

Kaynak: AA / Güncel

Büyük Birlik Partisi Anayasa Mahkemesi Adalet Bakanlığı Mustafa Destici Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title