Haberler

BBP Genel Başkan Yardımcısı, Kimse Yok Mu Gönüllüsü Oldu

Güncelleme:

Kimse Yok Mu Deneğini ziyaret eden BBP Genel Başkan Yardımcısı, derneğin yardım toplama yetkisinin elinden alınmasının kendilerini son derece rahatsız ettiğini belirtti.

Karacan ziyaret sırasında yaptığı açıklamada; "Ülkemiz tarihi günlerden geçiyor. Yaşanan bir süreç var. Bu sürecin de çeşitli şekilde tezahürleri meydana geliyor. Bu durum toplumda sağduyu sahibi birçok insanda rahatsızlık meydana getiriyor"dedi.

Karacan, ülkedeki hakim olan siyasi anlayışın kendi içine düştüğü durumu örtmek için haksız ve hukuksuz bir şekilde çeşitli komplolar kurduğunu ve bunlardan bir tanesinin de Kimse Yok Mu derneğinin izinsiz yardım toplama yetkisinin elinden alınması olduğunu belirtti.

"Bizler bundan son derece rahatsız olduk" diyen Karacan, sözlerine şöyle devam etti:

SADECE TÜRKİYE'DE 2 MİLYON İNSAN ETKİLENECEK

"Çünkü netice itibari ile Kimse Yok Mu bir yardım derneği. Faaliyetleri ile topladığı yardımlar ile gerek ülkemizde gerekse ülkemiz dışında ihtiyaç sahibi insanlara yardım ulaştıran bir dernek. Ben bugün bu ziyaretimden önce bu kadar detaylı bilmiyordum. Hakikaten çok takdire şayan işlerin altına imza atan çok güzel işler yapan bir dernek. Buna rağmen yardım toplama yetkisinin elinden alınması bizi son derece rahatsız etmiştir.

Buraya geldiğimizde biz sadece medyadan takip ettiğimiz kadarı ile sadece yardım yetkisinin elinden alınması olarak bildiğimiz olayın çok daha derin yansımaları olduğunu öğrendik. Buraya yurtdışında getirilen öğrenciler var şu anda. Onların mağdur olması söz konusu. Diğer tarafta dünyanın dört bir tarafında yetimlere gönderilen yardımlar var. Türkiye içerisinde kayıtlı 320 bin kayıtlı aileye yapılan yardım var. Ki onların aile fertleri ile beraber sayıları iki milyona yaklaşıyor. Bu dünyanın bir çok ülkesinin nüfusuna denk. Bu kadar ciddi işler yapan bir yardım kuruluşunun engellenmesinin akılla, mantıkla, vicdanla bağdaştırmak mümkün değil. Dolayısı ile biz bu dönemde bu hukuksuzluğa karşı duyduğumuz rahatsızlığı dile getirmek ve bu iyilik mücadelesini yürüten bu insanların yanında olduğumuzu göstermek amacı ile buraya geldik.

Bu hukuksuzlukların sona ereceğine, badirelerin atlatılacağına ve Kimse Yok Mu'nun eskisinden daha güçlü bir şekilde ihtiyaç sahibi mağdur ailelere yardımlarını ulaştıracağına inanıyorum."

90 BİN 156. GÖNÜLLÜ OLDU

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan daha sonra, Kimse Yok Mu'nun başlattığı 'gönüllü üye' kampanyasına katılarak derneğin 90 bin 156'ncı gönüllü üyesi oldu. Karacan, "İhtiyaç sahibi birine el uzatmak, insani tatminlerin en önemlilerinden bir tanesi. Ben de bu vesile ile bir Kimse Yok Mu gönüllüsü olarak, eğer ihtiyaç sahibi birine yardımım dokunacaksa bana bu imkanı veren Kimse Yok Mu'ya Başkan İsmail Cingöz beye ve yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bayram Karacan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title