Haberler

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmayla ilgili her ilde her hafta adliye önlerinde hak arayışında olacaklarını bildirdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmayla ilgili her ilde her hafta adliye önlerinde hak arayışında olacaklarını bildirdi.

Kartal, Mersin Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, kazanın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen soruşturmada ilerleme yaşanmadığını savundu.

Soruşturmada geri gidildiğini ileri süren Kartal, "Hukuk ve adaletteki bu geriye dönüş karşısında BBP olarak bundan sonra her ilde her hafta adliye önünde Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımızın hakkını, hukukunu aramaya devam edeceğiz" dedi.

Yeni kurulacak hükümetten 3 istekleri olduğunu belirten Kartal, "Birincisi, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımızın şehadet sürecinin aydınlatılmasıdır. İkincisi Suriye'de, Irak'ta, Doğu Türkistan'da, Kırım'da yaşayan Türk soydaşlarımızın hakkının, hukukunun ayağa kaldırılmasıdır. Üçüncüsü de çözüm denilen çözülme sürecinden derhal vazgeçilmesidir" diye konuştu.

Kendilerine verilen sözlerin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Kartal, süreci engelleyenlerin bunun hesabını çok ağır ödeyeceğini ifade etti.

Kartal, Yazıcıoğlu davasında ismi geçen kamu görevlilerinin terfi ettirildiğini öne sürerek, sorumlulardan hesap sorulması gerektiğini, soruşturma kapsamında şu an hiç kimsenin tutuklu olmadığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Mersin Kartal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title