Haberler

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, " Anıtkabir'de yapılan çocuk parkının bir an önce kaldırılması gerekiyor." dedi.

Gürhan, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Anıtkabir'in bir saygı alanı olduğunu, burada çocuk parkının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Türkiye'nin her yanından gelen çocuklar, anneler ve babaların Atatürk'ün mozolesini ziyaret ettiklerini belirten Gürhan, "Bu alan tamamen bir saygı alanı olduğu için dünya liderleri ve dünyadan birçok misafirimiz burada saygı duruşunda bulunmaktadır. Onun için Anıtkabir'de yapılan çocuk parkının bir an önce kaldırılması gerekiyor." diye konuştu.

Gürhan, Ankara'da çocuk parkı yapılabilecek birçok alanın bulunduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Anıtkabir'de bu parkı yapmak isteyen iş adamı ya gitsin o parkı evinin önüne koysun ya da gitsin Atatürk Orman Çiftliği gibi yeşil alanların olduğu yerlere büyük çocuk parkları yaparak hediye etsin. Atatürk'ün manevi huzuruna gelen bütün çocuklar orada parkta oynamaya gelmiyor. Anıtkabir'e gelen çocuklar, Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunduktan sonra müzeleri geziyorlar. O müzelerde Kurtuluş Savaşı'nda kullanılan eşyaları malzemeleri tanımak, onlarla bütünleşmek, onları içlerine sindirebilmek adına orada oluyorlar."

Kaynak: AA / Politika

Büyük Birlik Partisi Balıkesir Anıtkabir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title