Haberler

Yalova ve Ağrı'da Kıran Kırana Mücadele

Güncelleme:

Yerel seçimler sonrası YSK'nın sonuçları iptal ettiği 13 kentte Pazar günü sandığa gidilecek. Sonuçları en çok merak edilen kentler ise Yalova ve Ağrı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin iptal edildiği 13 yer ile ara seçim yapılmasına karar verilen  Gömü'de seçmenler yarın, sandık başına gidecek. 155 bin 311'i Yalova ve Ağrı'da olmak üzere yaklaşık 203 bin seçmen oy kullanacak.

13 YERDE SEÇİM YENİLENECEK

YSK, 30 Mart seçimlerinin ardından 13 yerde seçimi iptal etmiş, buralarda seçimin 1 Haziran'da yenilenmesine karar vermişti. 

Bu yerlerden 3'ünde belediye başkanlığıyla birlikte belediye meclisi üyeliği, 2'sinde il genel meclisi üyeliği seçimi de yapılacak.

GÖMÜ'DE ARA SEÇİM

Ayrıca, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi  Gömü Belediyesinin tüzel kişiliğinin devamı yönünde verilen Ankara 7. İdare Mahkemesinin kararı uyarınca burada da ara seçim gerçekleştirilecek.

İptal edilen seçimler yenileme seçimi olduğundan aynı şartlarla yeniden yapılacak. Gömü'deki seçim ise yeni bir seçim olarak değerlendirildiğinden burada seçime katılacak 12 partinin birleşik oy pusulasındaki yerleri için kura çekilmiş, kura sonucunda oy pusulasında AK Parti 1, CHP 6, MHP 3. sırada yer almıştı.

YARIN 202 BİN 974 VATANDAŞ SANDIK BAŞINA GİDECEK

Seçimlerin iptal edildiği Ağrı Merkez'de 79 bin 498 seçmen 310 sandıkta, Yalova Merkez'de 75 bin 813 seçmen 245 sandıkta oy kullanacak. Bu iki ilde toplam 155 bin 311 seçmen sandık başına gidecek.

Aydın Buharkent'te 9 bin 329 seçmen 38 sandıkta, Bayburt Aydıntepe'de bin 752 seçmen 8 sandıkta, Bitlis Güroymak'ta 11 bin 951 seçmen 44 sandıkta, Çankırı Şabanözü'nde 5 bin 876 seçmen 23 sandıkta, Eskişehir Mahmudiye'de 6 bin 156 seçmen 30 sandıkta, Kastamonu Çatalzeytin'de bin 872 seçmen 7 sandıkta, Tokat Yeşilyurt'ta 3 bin 142 seçmen 12 sandıkta oy verecek. 

Çorum'un Ortaköy ilçesinin Aştavul beldesinde, Erzincan'ın Tercan ilçesinin Çadırkaya beldesinde, Niğde Merkez Bağlama beldesinde ve Yozgat'ın Sorgun ilçesinin Eymir beldesinde de yenileme seçimi yapılacak.

Seçmenler, Afyonkarahisar Emirdağ Gömü beldesinde ise ara seçim için sandık başına gidecek. Gömü'de seçmenler belediye meclis üyeliği için de oy verecek.

Ağrı Merkez ve Tokat Yeşilyurt'ta il genel meclisi üyeliği seçimi için de oy kullanılacak. Böylece yarın sandık başına 2 il, 7 ilçe ve 4 beldede toplam 202 bin 974 seçmen gidecek. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yarın yapılacak seçimlerle ilgili düzenleme yetkilerini ilgili seçim çevrelerindeki il-ilçe seçim kurullarına bıraktı.  

YALOVA'DA AK PARTİ'NİN  İTİRAZI ÜZERİNE YSK SEÇİMİ İPTAL ETTİ

Yerel seçimin ardından ilk sayında Yalova’da seçimi bir oy fakla AKP adayı Yusuf Koçal’ın kazandığı açıklanmış CHP’nin itirazı üzerine yapılan ikinci sayımda ise sandıktan 6 oy üstünlükle CHP adayı Vefa Salman çıkmıştı. AK Parti’nin itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulu seçimi iptal etti.

YARIŞ AK PARTİ-CHP ARASINDA

30 Mart’ta CHP 27 bin 229, AKP 27 bin 223 oy aldı. Bu oylar toplam geçerli oyların %86,2’sine denk. Seçimde toplam 203 oy alan İşçi Partisi, Hepar ve Doğru Yol Partisi, CHP adayı lehine çekildi. MHP'li aday seçimlere katılıyor. 3390 oy alan MHP adayıyla birlikte 2101 oya sahip HDP ve 1298 oy kazanan Saadet Partisi adayı da seçimlerde yer alacak.

Yalova milletvekili Muharrem İnce’nin gücüne güvenen Cumhuriyet Halk Partisi, bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenleyeceği mitingle iddiasını ortaya koyacak.

AĞRI'DA AK PARTİ-BDP SAVAŞI

1 Haziran seçimlerinde sonucu merakla beklenen bir diğer il ise kuşkusuz Ağrı. Barış ve Demokrasi Partisi, 30 Mart’ta ilke seçimi kazanmıştı. BDP’nin milletvekili adayı Sırrı Sakık, partisinin oylarını neredeyse ikiye katlamış ve 20350 oy alan AKP’li mevcut belediye başkanı Hasan Arslan’ın 201 oy önünde ipi göğüslemişti. Ancak iktidar partisinin itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulu seçimi bu ilde de iptal etti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Seçim Kurulu Ak Parti Gömü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (7)

Lice Direnişi HDPLi:

AGRI VE GÜRMOYMAK BİZİM OLACAK

32
18
yanıtYanıtla
S.B.:

Arkadaşlar, bugün Yalovada tüm kedileri toplayın lütfen, trafolara falan girerler yarın, maazallah .

19
6
yanıtYanıtla
yalovadan yazıyorum:

vefa salman kazanıcak cünkü mhp sp ip chp oy verme kararı aldılar bilginize

11
7
yanıtYanıtla
TRAFO:

Kedilerinize sahip çıkın !!!

12
5
yanıtYanıtla
ali:

BİR KEDİ GÖRDÜM SANKİ...

6
3
yanıtYanıtla
Ben Hur:

Haydi bre Yalova''lilar.Bu kasimpasaliya hak ettigi cevabi verin.Aslanlarim....!!!!!!!!!!!!!!!!!

2
1
yanıtYanıtla
TEVLİHEV:

AĞRI BDP ALIR HEMDE YÜZDE 7 İLE AKPYİ GEÇER... TABİ AKP HİLE YAPMAZSA YİNE... HER NE OLURSA OLSUN HALK SANDIĞA SAHİP ÇIKMALI...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title