Haberler

Konya'da Belediye Başkanları Mazbatalarını Aldı

Güncelleme:

Konya'da AK Parti'den seçilen, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve başörtülü Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun da aralarında bulunduğu bazı belediye başkanlarına mazbataları verildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ve Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, Konya Adliyesi'ne gelerek il ve ilçe seçim kurulu başkanlarından mazbatalarını aldı.

Daha sonra adliye binası önünde gazetecilere açıklama yapan Akyürek, seçimlerin kendileri için yüksek bir oranla sonuçlandığını, büyükşehirler içinde en yüksek desteği Konyalıların verdiğini söyledi.

Sonuçların Konya ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Akyürek, sorumluluklarının arttığının bilincinde olduklarını ifade etti.

- "Eşit ve adil şekilde hizmet vereceğiz"

Bugüne kadar canla başla çalıştıkları gibi bundan sonra da ihlas, samimiyet ve gayretle halkın hizmetinde olacaklarını vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti:

"Seçim süreci yoğun bir çalışma süreci olarak devam etti ve sonuçlandı. Üç aylık çalışma dönemini hep birlikte yaşadık. Bu üç ay içinde bütün siyasal partiler kendi çalışmalarını yaptı. Konyamız genel olarak birkaç münferit olay dışında seçim sürecini demokratik bir olgunlukla yaşamış ve sonuçlandırmıştır. Tüm siyasal partilere teşekkür ediyorum. Tabii ki AK Parti İl Başkanımızın şahsında AK Parti teşkilatlarına en büyük teşekkürümüzü ediyoruz. Çünkü onlar canla başla çalıştı. Mazbatalarımızı aldığımız şu andan itibaren, halkımızın tamamına, siyasal görüşüne, bakış açısına, siyasal tercihine bakmadan, eşit ve adil şekilde hizmet vereceğiz. Merkezi hükümetle uyumlu şekilde belediye hizmetlerini yerine getireceğiz. 5 gün sonra ilk büyükşehir meclisini toplayacağız, orada komisyonlar ve genel değerlendirmeleri yapacağız."

- Konya'da barış içinde bir seçim oldu

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da başkan adaylarının 30 Mart'ta halktan aldıkları mazbatayı bugün seçim kurullarından tescil ettirmiş olduğunu dile getirdi.

Kasım ayından beri özellikle Konya'da çok nezaketli bir sürecin devam ettiğini aktaran Sorgun, "Hem siyasi partiler arasında hem de partimizin kendi içinde barış içinde bir yarış oldu. Seçim sürecinde 'herhangi bir sıkıntı, asayiş problemi yaşanmadı' diyecek kadar önemsiz şeyler oldu. 30 Mart'ta 1 milyon 401 bin 416 seçmenin olduğu Konya'da, 5 bin 108 sandıkta seçimler yapıldı. 31 ilçeden 26'sında partimizin adayları seçimleri kazandı" diye konuştu.

Öte yandan, MHP'den Akören Belediye Başkanlığına seçilen Ekrem Tulukçu da mazbatasını aldı.

-tahir akyürek

Kaynak: AA / Politika

Tahir Akyürek Fatma Toru Ak Parti Meram Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title