Haberler

Baz İstasyonunun Etki Ölçümleri Nilüfer'de Ücretsiz Yapılıyor

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçelerinde baz istasyonu ölçümlerinin ücretsiz olarak yapıldığını belirterek, "İsviçre’deki kriterleri uygulamak istedik.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçelerinde baz istasyonu ölçümlerinin ücretsiz olarak yapıldığını belirterek, " İsviçre'deki kriterleri uygulamak istedik. BTK dava çaarak kararımızı iptal etti. Amacımız insan hayatına zarar veren uygulamayı Avrupa'daki seviyeye getirmek" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i makamında ziyaret eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 51'inci Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çetinkaya, Bursa'da baz istasyonlarının yaydığı radyasyon ölçümleriyle ilgili ortak bir çalışma başlatmak istediklerini söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde iletişim alanında faaliyet gösteren 51'inci Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çetinkaya, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i Halk Evi'nde bulunan makamında ziyaret etti. 51'inci Meslek Komitesi üyeleri Mustafa Bakır ve Gültekin Delen'in de yer aldığı ziyarette Komite Başkanı Çetinkaya, Bursa genelinde baz istasyonlarının yaydığı radyasyon ölçümleriyle ilgili çalışma başlatacaklarını söyleyerek, Nilüfer Belediyesi'nden destek istedi. Daha önce Uludağ Üniversitesi'ne ölçümlerle ilgili başvuruda bulunduklarını kaydeden Mehmet Çetinkaya, üniversitede baz istasyonu ölçüm cihazının bulunmadığı yönünde cevap aldıklarını belirtti. Çetinkaya, Nilüfer Belediyesi'nin uzun yıllardan beri Nilüfer'de ücretsiz ölçümler gerçekleştirdiğini söyleyerek, Başkan Bozbey'den Bursa genelinde yapmayı planladıkları baz istasyonları ölçümü için BTSO 51'inci Meslek Komitesi adına destek istedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, baz istasyonlarının ölçümüyle ilgili Sakarya Üniversite ile proje ortaklığı yaptıklarını kaydetti. Bozbey, "Baz istasyonlarının zararlarını ölçmek için Nilüfer'de ücretsiz hizmet veriyoruz. Bu konuda biz Sakarya Üniversitesi ile anlaşma yaptık ve her yıl ölçüm değerleriyle ilgili açıklama yapıyoruz. Hakikaten dünyadaki belirlenen kriterler ile bizde belirlenen kriterler arasında ciddi farklar var. Biz belediye olarak uzun zaman önce bu konuyu gündeme getirdik, meclisten bir karar geçirdik. Dedik ki 'İsviçreli insan, insan da bizim insanımız insan değil mi?' Biz Nilüfer Belediyesi sınırları içerisinde baz istasyonlarıyla ilgili İsviçre'deki kriterleri uygulamak istedik fakat Bilgi Teknolojileri Kurumu dava açarak bizim kararımızı iptal etti. İstediğimiz insan hayatına, insan yaşamına gerçekten zarar veren ya da yaşam kalitesini düşürecek olan bu uygulamayı Avrupa'daki seviyeye getirmek. Bu nedenle BTSO 51'inci Meslek Komitesi olarak bu konuyla ilgili çalışmalarınıza destek vermeye hazırız" dedi.

Başkan Bozbey, Nilüferlilerin yaşam kalitesini artırmak ve sağlıklı bir ortamda yaşayabilmelerini sağlamak için Nilüfer'de elektromanyetik alan, hava kalitesi ve su değerlerini ücretsiz olarak incelediklerinin de altını çizdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çetinkaya Mustafa Bozbey İsviçre Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title